Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Copil înjunghiat şi bătut cu parul


Un copil de 11 ani, din Focșani, a fost bătut cu bestialitate, aseară, de concubina tatălui său, Liliana și, se pare, și de fiica acesteia. El a ajuns la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” cu capul spart, brațele pline de vânătăi și cu o tăietură în burtă. Potrivit unor surse, nu este pentru prima dată când băiețelul este supus unor asemenea abuzuri de către concubina propriului părinte. Vecinii povestesc că puștiul merge la școală și că este mereu cuminte și respectuos. Totodată, de frica bătăilor, copilul a negat de multe ori că ar fi fost agresat de Liliana cu toate că echimozele de pe trup vorbeau de la sine.

Potrivit unor surse, băiatul a rămas în grija tatălui, Florin M., prin hotărâre judecătorească, în urma divorțului dintre părinți. Bărbatul, care este angajat la CUP Salubritate, și-a refăcut viața, dar se pare că cea cu care a ales să trăiască nu i-a acceptat și copilul. Ieri, femeia și-a ieșit din nou din minți și s-a răzbunat pe copil. Potrivit acelorași surse, nu este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru.
După ce a fost lovit sistematic cu mopul și înțepat în burtă, băiatul a fugit la mama sa naturală și i-a spus acesteia ce a pățit. Pentru că băiatul nu se simțea deloc bine, mama naturală a chemat ambulanța care l-a transportat la spital. Medicii au observat pe corpul copilului și urme de lovituri mai vechi. Se pare că băiatul a mai fost bătut și cu alte ocazii, incidentul de aseară nefiind o scăpare a concubinei, ci o obișnuință. „Copilul a ajuns la UPU și a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial prin agresiune, traumatism membre superioare și plagă înjunghiată în hipogastru. În acest moment se află internat în Secția de Chirurgie infantilă”, a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
Medicii de la UPU au sunat imediat la poliție, iar la fața locului s-a deplasat o echipă din cadrul Poliției municipiului Focșani pentru a face verificări și pentru a stabili cu exactitate cum a ajuns băiatul în această situație și cu ce a fost bătut. „Copilul s-a prezentat la domiciliul mamei naturale spunând că a fost lovit de concubina tatălui. Acesta a fost dus la Spitalul Județean pentru a fi consultat în vederea stabilirii vătămărilor suferite. Din primele verificări au rezultat o serie de contradicții între spusele copilului, tatălui și concubinei acestuia cu privire la împrejurările în care minorul a suferit leziunile. Conti-nuăm cercetările astfel încât să vedem dacă fapta poate fi încadrată la rele tratamente aplicate minorului ori lovituri sau alte violențe”, a declarat comisarul Gicu Avasiloaie, șeful Poliției Municipiului Focșani. Cel mai probabil, cazul va intra și în atenția reprezentanților DGASPC, iar dacă se va constata că minorul a fost supus unor rele tratamente, tatăl ar putea fi decăzut din drepturile părintești. Vom reveni cu amănunte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?