Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Tratament în străinătate


Foarte puțini vrânceni ajung să se bucure de formularul S2 (E112), care le oferă posibilitatea de a se trata în străinătate de bolile de care suferă. Asta fie din cauza dezinformării, fie din cauza numeroaselor restricții care stau în calea obținerii lui.
Deși în 2010 doar cinci vrânceni au beneficiat de tratament gratuit în străinătate prin intermediul acestui formular, în luna februarie a acestui an, doi vrânceni au primit aprobare și urmează să plece în afara țării pentru a beneficia de tratamentul de care au nevoie. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a emis, în luna fe-bruarie, două formulare S2 (E112). Astfel, o persoană cu afecțiuni ortopedice va beneficia de o intervenție chirurgicală în Italia, iar cea de-a doua persoană, care suferă de afecțiuni cardiace, va beneficia de o intervenție chirurgicală în Germania.
Cu toate că formularul S2 (E 112) poate salva multe vieți, foarte puțini vrânceni au apelat la această modalitate de tratament în străinătate. În luna ianuarie a acestui an, alte trei persoane din Vrancea au beneficiat de tratament gratuit prin intermediul acestui formular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?