Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Reţea de alimentare cu apă reabilitată


Firmele de construcții vor începe, astăzi, lucrările de reabilitare și extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare în „aglomerarea Panciu- Lot 1 , Lot 2 și Lot 3”, parte componentă a proiectului VranceAqua. Lucrările au o valoare de 29, 2 milioane lei și sunt realizate de Asocierea SC Hidroconstrucția SA și SC Probit SRL. Proiectul de investiții constă în reabilitarea a 24,5 kilometri rețea de apă și construirea altor 14,5 kilometri de rețea de alimentare cu apă. La rețeaua de canalizare vor fi reabilitați 8,1 kilometri și va fi extinsă rețeaua cu 18,5 kilometri. Totodată va fi construită o stație nouă de epurare.
Reamintim că proiectul VranceAqua a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. La sfârșitul lunii martie 2010, Marian Oprișan a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vrancea”.
Este cel mai mare proiect de acest gen din România, cu o valoare totală de 107 milioane euro fără TVA, din care 82,8 milioane euro reprezintă contribuția Uniunii Europene. Beneficiari ai proiectului VranceAqua vor fi aproximativ 160 de mii de vrânceni. Lucrările vor fi executate în perioada 2010-2013.
Proiectul este destinat orașelor Focșani, Adjud, Panciu, Mărășești, Odobești, dar și comunelor Golești, Cîmpineanca și Homocea și prevede reabi-litarea puțurilor de apă, a stațiilor de tratare a apei potabile, a conductelor de aducțiune, extinderea sistemului de distribuție a apei, extinderea și reabi-litarea rețelelor de canalizare din aceste localități, dar și realizarea a cinci noi stații de epurare. Termenul de execuție pentru rețelele de canalizare este 2013,  pentru stația de epurare – 2015, iar pentru Homocea termenul este 2018 pentru canalizare și stația de epurare.
Județul Vrancea este singurul din România care a reușit să obțină finanțări europene atât pe componenta de management integrat al deșeurilor cât și pe cea de apă/apă uzată, în valoare totală de 6,109 miliarde lei vechi. În prezent, Consiliul Județean este administrația județeană cu cele mai multe proiecte finanțate prin fonduri europene, până acum fiind în derulare proiecte de aproximativ 260 milioane euro.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?