Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Canalizarea înfundată dă dureri de cap locatarilor


Locatarii împreună cu administratorul unui bloc din Adjud sunt revoltați deoarece autoritățile competente nu iau măsuri pentru a desfunda și reabilita canalizarea blocului, care a devenit o reală problemă. Reprezentanții CUP Adjud susțin că rețeaua de canalizare folosită este veche de 50 de ani și se înfundă din cauza locatarilor care aruncă de toate în WC. Aceștia mai adaugă că blocul ar trebui să folosească canalizarea din partea cealaltă a blocului, care este renovată.

Problemele oamenilor care locuiesc în blocul 109 de pe strada Siret au început să capete amploare de când le-a fost mutată rețeaua de canalizare în partea cealaltă a blocului, numai pentru că proprietarul marketului din zonă a vrut să aibă canalizare separată. Chiar dacă canalizarea a fost mereu o problemă pentru acel bloc, de când a fost mutată fără a fi întrebați locatarii s-a transformat într-un adevărat calvar pentru aceștia. Oamenii spun că le iese mirosul și mizeria în casă, în special la parter și etajul I, din cauza canalizării înfundate. Administratorul blocului spune că această canalizare se înfundă mereu, iar acum, subsolul blocului este inundat cu apă și dejecții iar mirosul este greu de suportat. „Situația este foarte gravă, mai ales că o să vină căldura, și mirosul o să fie și mai greu de suportat. Apa ajunge până la brâu în subsolul blocului iar la unii locatari le-a venit mizeria în apartamente. Ceea ce mă revoltă cel mai tare e că autoritățile competente nu rezolvă situația. Cei de la CUP vin un pic, bagă șarpele și câteva unelte și spun că au rezolvat treaba dar la câteva zile se înfundă iar. Noi plătim pentru serviciul de salubritate și ei nu ne rezolvă treaba, ba mai mult aruncă vina asupra noastră. De când ne-a mutat canalizarea în partea asta din cauza ăluia care vroia pentru market canalizare separată, a început să se agraveze problema. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord, ei au făcut și noi a trebui să acceptăm că cică au avut aprobare. Am făcut și reclamație la OPC și au spun că vin mâine (azi-n.r.) să rezolve problema. Dacă nu o rezolvă suntem hotărâți să mergem mai departe până se va rezolva”, a precizat Ion Sandu, administratorul blocului cu pricina.

Canalizare veche de peste 50 de ani

De cealaltă parte, reprezentanții CUP Adjud spun că această canalizare este veche de aproape 50 de ani și nu era destinată pentru a coopta reziduurile blocului, ci apa de ploaie. Aceștia mai spun că și locatarii sunt de vină deoarece aruncă în WC diverse cârpe, scutece de unică folosință și multe alte lucruri. ” Canalizarea aceasta este foarte veche și nu era destinată pentru a asigura salubritatea blocului ci doar pentru apa de ploaie. Rețeaua de canalizare a blocului, care fusese renovată, era în partea cealaltă dar nu cunosc detalii despre această schimbare deoarece nu am dat noi autorizația pentru mutarea făcută. Ce pot să spun e că oamenii care lucrează la noi au făcut mereu ce au putut și cu ce au avut în dotare pentru a remedia situația. Dacă s-a înfundat subsolul blocului este din cauza locatarilor care au spart țevile pentru a se retrage mizeria care le venea în apartamente. Noi nu ne ocupăm de canalizarea blocului ci doar de cea a orașului”, a spus Ioan Huideș din cadrul CUP Adjud, responsabil cu serviciul de salubritate. Administratorul împreună cu oamenii care locuiesc în acel bloc spun că vor merge până în pânzele albe pentru a rezolva problema, deoarece nu se poate sta în case din cauza mirosului iar la unii le-au ieșit în băi dejecțiile. „Nu pot să stau în casă de miros iar la vecina de la etajul 1 a ieșit în baie mizeria. Nu putem să stăm nici cu apă la subsol că se surpă blocul cu timpul. Trebuie făcut ceva în acest sens”, a afirmat un locatar. Locatarii blocului în frunte cu administratorul sunt deciși să rezolve problema cât mai curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?