Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Sindicaliştii protestează la Bucureşti


Profesorii vrânceni se alătură colegilor lor bugetari din întreaga țară, așa că astăzi se vor deplasa la București, unde este programat să aibă loc un protest de amploare. Principala nemulțumire a dascălilor vrânceni este generată de noul Cod al Muncii. De asemenea, profesorii pleacă la capitală cu gândul de a-și continua protestul față de adoptarea noii Legi a Educației care, potrivit acestora, creează instabilitate în sistemul educațional. Peste 50 de profesori vrânceni și-au anunțat participarea la protestul de astăzi de la București.
Liderii județeni ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au pus la dispoziția profesorilor un autocar. Sindicaliștii din învățământ anunță că acesta este doar începutul unui lung șir de proteste, ce vor urma în perioada imediat următoare, care ar putea culmina cu blocarea sistemului educațional, asta dacă doleanțele nu le vor fi luate în considerare de portocaliii aflați în fruntea Guvernului, implicit cei aflați la conducerea Ministerului Educației.
De asemenea, la miting vor merge și aproximativ 200 de angajați ai CFR, afi-liați Federației Mișcare-Comercial. Potrivit vicepreședintelui Uniunii Mișcare Comercial Galați, care răspunde și de Vrancea, Constantin Bercuț, colegii săi vor protesta față de modificările din Codul Muncii, propuse de Guvern. Trenurile nu vor circula, astăzi, între orele 7.00-9.00. Constantin Bercuț a precizat că între orele 7.00 și 9.00 va fi grevă de avertisment, timp în care trenurile nu vor circula, rămânând în gări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?