Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

S-a spânzurat, sătul de sărăcie


Greutățile de zi cu zi l-au împins pe un bărbat din Tănă-soaia la un gest extrem. La numai 33 de ani, Petrică Cruceanu, care era și tatăl a două fete, a fost găsit spânzurat, în noaptea de joi spre vineri. Bărbatul și-a agățat ștreangul de un copac din curte și și-a pus capăt zilelor. El a fost găsit de familie care a și anunțat poliția. „La data de 11 martie, orele 00.04, polițiștii din Tănăsoaia  au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 33 ani, din localitate, a fost găsit spânzurat de un copac în curtea locuinței sale. Cadavrul nu prezenta urme vi-zibile de violență și a fost depus la SML Vrancea pentru efectuarea necropsiei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.
Bărbatul nu a creat probleme niciodată în comună și era un om liniștit și muncitor. Nu avea un serviciu, dar nu refuza să meargă la treabă atunci când era chemat și era beneficiar de ajutor social. Åžocat de gesturile la care oamenii recurg din cauza greutăților, primarul din Tănăsoaia, Romeo Vulpe, ne-a spus că bărbatul era un om liniștit și cuminte. „Era un om liniștit și muncitor. Nu avea un serviciu stabil dar atunci când cineva îl chema să facă o treabă, mergea fără probleme. Beneficia și de ajutor social. Acum jumătate de an l-am văzut cam abătut și am stat de vorbă cu el. Mi-a spus că are și el pro-blemele pe care le au toți oamenii în ziua de astăzi și nu ceva anume. Are două fete și este păcat că s-a întâmplat o asemenea nenorocire. Acum ar trebui ca cei de la Direcția Muncii să le acorde un ajutor dacă tot sunt ordonatori de credite. Vom încerca și noi să sprijinim fami-lia. Din păcate nu avem nici noi resurse. Trăim vremuri cumplite și nu putem face nimic pentru oameni”, a spus Romeo Vulpe, primarul din Tănăsoaia. Localnicii spun că bărbatul nu era consumator de băuturi alcoolice și că nici nu avea probleme cu familia. Bărbatul nu ar fi lăsat niciun bilet prin care să-și explice gestul, însă cei care îl cunoșteau cred că traiul de pe o zi pe alta l-a îndemnat pe bărbat să-și încheie socotelile cu viața.
În mod normal, cei care ar trebui să acorde acum un ajutor de urgență familiei sunt reprezentanții Agenției pentru Prestații Sociale pentru că de mai bine de două luni, ajutoarele sociale nu mai sunt acordate de primării ci de această instituție. Asta, doar ca cineva să ia comisionul…!  Sunt voci care spun că foarte mulți oameni care sunt în situații extreme au făcut cereri pentru a primi ajutor și că aceste cereri nu au fost onorate. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morții.
Viața este din ce în ce mai grea pentru foarte mulți dintre locuitorii acestei țări. Cu toate că mulți dintre noi nu mai avem ce mânca, guvernanții umflă prețurile zilnic și le iau oamenilor și puținii bănuți pe care îi mai au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?