Ingrediente:
Pentru aluat:
700g făină
50g margarină
2 linguri ulei
100g zahăr
50g drojdie
esență de portocală (lamîie sau vanilie).
Pentru umplutură:
500g nucă măcinată
50g zahăr
coajă de portocală (lamîie)
200g miere.
Pentru sirop:
500ml apă
100g zahăr și esență de portocală (lamîie sau vanilie).
Mod de preparare:
Dizolvi făina în jumătate cană apă caldă cu o linguriță de zahăr și 2 linguri de făină (10 minute la crescut). Fierbi o cană cu apă cu 100g zahăr și esența și o lași un pic la răcit. Topești margarina și o amesteci cu uleiul. Amesteci maiaua cu făină adaugi siropul și margarina în timp ce framinti (pînă nu se mai lipește de mână). Se lasă la crescut cam 30 de min. Întinzi o foaie pui umplutura o faci sul și îi dai formă de 8. Se pun în tavă unsă cu ulei și se lasă 20 de minute la crescut, apoi se dau la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă un pic la răcit îi treci prin sirop, îi ungi cu miere și presari nucă.
Poftă bună!