Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Primăria sprijină cercetările despre vatra veche a oraşului


Municipiul Adjud s-ar putea înfrăți cu comuna Sascut din județul Bacău. Cele două localități au în trecutul lor istoric un numitor comun care pleacă de pe vremea lui Åžtefan cel Mare. Legăturile dintre cele două comunități sunt prezentate în studiile realizate de profesorul Răzvan-Alexandru Oțetea, din Sascut, județul Bacău, care a lansat de curând cartea „Orașul Adjud în epoca medievală”.
Primăria Adjud a hotărât să sprijine eforturile făcute de cele două comunități prin finalizarea unui proiect de înfrățire a celor două localități, care, deși sunt situate la limitele a două județe diferite au o istorie comună, care datează – conform cercetărilor istoriografice – de pe vremea lui Åžtefan cel Mare.
„Nu putem fi decât foarte bucuroși că orașul Adjud se află în centrul unor noi cercetări istoriografice. Din punctul nostru de vedere, vom sprijini orice efort făcut în sensul cercetării izvoarelor istorice și punerea în valoare a aspectelor mai puțin cunoscute, din istoria orașului Adjud. Cartea profesorului Oțetea este un prim pas din proiectul de înfrățire a orașului Adjud cu comuna Sascut, proiect ce se va finaliza în semestrul în curs. Avem în vedere și alte modalități de colaborare, alte proiecte care să aducă beneficii ambelor semnatare ale protocolului de înfrățire. Consider că suntem pe un drum bun, pe care vom dori să mergem mai departe”, a precizat primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea.
Profesorul Răzvan-Alexandru Oțetea, din Sascut, a lansat de curând cartea „Orașul Adjud în epoca medievală”, în care arată că cele două localități au un trecut istoric comun. Municipiul Adjud, situat în zona de sud-vest a Moldovei, are mai multe lucrări de tip monografic. Cartea lui Răzvan-Alexandru Oțetea se referă la perioada medievală a Adjudului, mai puțin explorată de cercetători și istorici, lămurind cu acuratețe localizarea istorică și geografică a așezării, dar și descrierea condițiilor sociale și economice care au determinat înflorirea și apoi declinul acesteia.
Folosind metoda cercetării științifice, cartea este rezultatul unei observații atente și imparțiale, continue și sistematice. Lucrarea este formată prin alăturarea a trei studii istorice, izvorâte din consultarea atentă a surselor bibliografice și a izvoarelor, pe care autorul le categorisește cu rigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?