Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Paté de pui cu ciuperci


Ingrediente:
250 gr ficat de pui sau de vită
150 gr de ciuperci (conservă)
o ceapă mică sau jumătate de ceapă mare (aprox 50 gr)
80 gr unt
70 gr ardei copt (din conservă, în oțet)
50 gr măsline fără sâmburi (cam trei linguri de măsline rondele)
sare, piper
 
Mod de preparare:
Pentru că am văzut popularitatea de care se bucură pateul de pui cu coniac, i-am găsit un concurent în variantă lui cu ciuperci. Îți spun de la bun început că iese la fel de gustos și dacă folosești, pentru a diversifica, ficat de vită. Este foarte gustos, mai consistent și mai diversificat ca buchet de arome, de data această însă făcut cu unt, nu cu smântâna ca cel cu coniac. Din aceste cantități îți iese pateu cam cât un bol de fulgi cu lapte. Ficatul se taie bucățele, ceapa și ciupercile în bucăți ceva mai mari, ardeii cubulețe iar măslinele rondele. Într-o crăticioară, pui la topit aprox. 30 gr de unt și în el călești ceapa, ciupercile și ficatul câteva min. Apoi adaugi jumătate de pahar de apă și lași să fiarbă acoperit, amestecând din când în când ca să nu se lipească, până ce se evaporă apa. Se lasă la răcit (cât încă-i rece afară poți scoate oală acoperită pe pervaz), adaugi apoi măslinele, gogoșarii, sarea, piperul, restul de unt frecat și mixezi totul cu mixerul de legume sau cu ajutorul unui blender. Se poate servi la micul dejun sau ca aperitiv, alături de ardei copți, ornat cu măsline. Îl poți păstra la frigider maxim 3 zile. Să ai poftă! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?