Ediția: Vineri 4 iulie 2025 Nr. 6913

Nimfomania, o boală psihică


Există diferite explicații ale nimfomaniei, atât în ceea ce îi privește pe specialiști cât și pe cei care au întotdeauna o părere. Ca și în alte cazuri, unele puncte de vedere sunt contradictorii, altele se aseamănă. Puteți să vă dați seama din ceea ce urmează ce este nimfomania.
Nimfomania reprezintă exacerbarea dorinței sexuale la femeie. Cauzele nimfomaniei sunt variate: conflict oedipian, dorință de a primi asigurări în ceea ce privește feminitatea să insuficient recunoscută, atitudine incon-știentă de revanșă față de bărbați, apropiată de un colecționism obsesional. Se caracterizează prin căutarea imperioasă a unor experiențe erotice care lasă, în general femeia nesatisfăcută. Nimfomania poate fi considerată o boală în măsura în care generează o frustrare cronică.
Tratamentul nimfomaniei, dacă este nevoie, se dovedește a fi de cele mai multe ori psihoterapia sau psihanaliza.
 
Nimfomania este o boală psihică și se manifestă prin dorința și nevoia cronică de sex. O nimfomană nu va fi niciodată satisfăcută pe deplin. Atinge foarte greu orgasmul și nu reușește să se elibereze niciodată pe deplin de întreaga sa energie sexuală. Colindă de obicei din dormitor în dormitor, așteptându-se mereu ca noul bărbat să o elibereze. Ea trăiește cu impresia că se poate mai bine, dar nu are răbdarea de a se obișnui cu un partener.
Femeia nimfomană nu este o femeie cu o poftă sexuală extraordinar de mare. Ea este mai curând o femeie frigidă, veșnic nesatisfăcută, care încearcă să-și vindece această incapacitate prin creșterea continuă a raporturilor în căutarea neîntreruptă a unei plăceri utopice. Ea este obsedată de schimbarea partene-rilor sexuali cât mai des posibil pentru a obține satisfacția sexuală pe care nu reușește niciodată să o dobândească.
Este de remarcat că numeroase nimfomane sunt victimele unei educații prea rigide și stricte, chiar represive. Altele au suferit traumatisme sexuale și psihice (violuri, pedofilie, violențe fi-zice).
Termenul de „nimfomană” este adesea folosit în mod destul de vulgar pentru a desemna o femeie care are pur și simplu un apetit sexual debordant, ceea ce este perceput ca fiind mai degrabă ceva pozitiv (mai ales pentru partenerii ei!). Dimpotrivă, adevărata nimfomanie este o maladie de origine mentală și nu fizică. Este vorba despre o afecțiune psiho-sexuală care le atinge pe unele femei nevrozate și suferind de mari dezechilibre psihice. Nu e vorba de un apetit sexual intens, sau foarte intens. Poți dori să faci dragoste de mai multe ori pe zi fără a fi nimfomană. Nimfomania veritabilă se caracterizează uneori printr-o profundă insatisfacție sexuală, o frustrare permanentă. În acest caz, dragostea nu produce nici plăcere, nici ușurare suficientă. Adesea, sexualitatea unei nimfomane nu urmărește juisarea în cadrul unui schimb emoțional, ci mai curând o plăcere localizată strict în trup.
 
De-a lungul timpului nimfomania a fost privită ca afecțiune organică, tulburare psihică, problemă juridică și subiect de glumă. Astăzi, imaginea femeii disponibile din punct de vedere sexual a devenit pentru mulți o obsesie, inclusiv în plan cultural. Curiozitatea trezită de nimfomanie pare la fel de insațiabilă ca însăși nimfomana tipică. Medicii din se-colul XIX tratau nimfomania ca pe o afecțiune organică, pe când psihologii și psihanaliștii din secolul XX au invocat respectul de sine scăzut sau complexul Oedip pentru a o explica. Despre nimfomanie s-a vorbit și în sălile de judecată, cînd avocații apărării au prezentat victimele unui viol drept persoane cu comportament deviant ce urmăreau să fie agresate sexual sau erau atît de nesățioase încît îl provocau. Cultura populară contemporană consideră do-rințele sexuale ale unei femei atît de normale, încît etichetarea ca nimfomană constituie o remarcă răutăcioasă. Evidențiind cauzele nimfomaniei, lucrarea oferă posibilitatea înțelegerii depline a acestui controversat fenomen.
 Ea este obsedată de schimbarea partenerilor sexuali cât mai des posibil și de creșterea continuă a raporturilor în căutarea satisfacției sexuale pe care niciodată nu reușește să o dobândească. Adesea, nimfomanele provin din rândul femeilor ce au avut parte de o educație rigidă și restrictivă în privința sexualității. Această tulburare nu poate fi vindecată pe cale medicamentoasă, singurul remediu fiind ședințele psihiatrice regulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?