Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Vrancea, primul judeţ cu hartă electronică


Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea se poate lăuda cu prima hartă digitală din țară.
Site-ul Direcției a suferit modificări importante față de celelalte din țară, astfel că a apărut o secțiune nouă unde pot fi vizualizate toate punctele de atracție turistică și un istoric pentru fiecare obiectiv. „Suntem singurul județ din țară care are hartă digitală pe site-ul instituției. A fost nevoie de introducerea unei noi secțiuni pentru a putea avea această opțiune”, ne-a declarat Florin Micu Iliescu, directorul Direcției Județene. Harta a fost lansată la finele anului 2010 și are deja câteva mii de vizitatori.
Tot pentru ca turiștii să aibă cât mai multe informații despre punctele turistice ce pot fi vizitate în Vrancea, Direcția a reușit să facă rost de bani pentru indicatoare rutiere. Sunt în lucru 50 de bucăți și în acest an vor fi amplasate. „Indicatoarele nu au putut fi realizate în 2010 pentru că nu au fost resurse financiare, dar în acest an sigur le vom avea. Majoritatea monumentelor istorice vor beneficia de indicator care va face drumul mai ușor pentru turiști”, spune Iliescu.
Totodată, în acest an sunt planificate și câteva restaurări ale unor biserici de lemn din județ, astfel că cei care vor să afle mai multe despre cultură, religie și monumente beneficiază de hartă, indicatoare și lăcașe de cult restaurate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?