Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Adio fumat în Tribunal


Vicepreședintele Tribunalului Vrancea, judecătorul Costică Diță, a emis, zilele trecute, un ordin privind interzicerea fumatului pe holurile Tribunalului Vrancea și Judecătoriei Focșani.
Chiar dacă la intrarea în vigoare a Legii 349/2002, pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, pe holurile instanței au fost afișate panouri prin care era interzis fumatul, afișele s-au îngălbe-nit pe holuri de vremea care a trecut peste ele dar și de fumul de țigară lăsat în urmă de cei care nu au ținut cont de aceste reguli. Nu numai justițiabilii au îndrăznit să-și aprindă țigările pe holul instanței ci și avocații. Aflat la cârma Tribunalului după suspendarea din funcție a președintelui Adrian Toni Neacșu și, probabil, nemulțumit de atitudinea celor care nesocoteau aceste reguli, judecătorul Diță a decis că din 28 februarie a.c., cei care vor îndrăzni să fumeze în Tribunal să fie conduși afară de jandarmi. Mai mult decât atât, li se vor lua și datele pentru a fi sesizat Inspectoratul Județean pentru Protecția Consumatorului, instituția în măsură a sancționa în baza Legii 349/2002.
Așa că cei care vor dori să se calmeze cu o țigară în urma unui proces sau între o ședință de judecată și alta, o vor putea face la locul pentru fumat, aflat la intrarea în instituție.
Pentru lucrătorii instanței există un astfel de loc special amenajat și la etaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?