Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Îngrijirea sânilor


Sânii au nevoie de întreținere pentru a-și păstra sănătatea și frumusețea. Considerată cea mai sensibilă zonă a corpului unei femei, sânii pot fi mari sau mici, fermi sau lăsați, în formă de măr sau de pară. Fiecare femeie își dorește sâni fermi, care să nu se lase și să își păstreze forma din adolescență. Din păcate, trecerea timpului își face și aici simțită prezența.  
Sunt câțiva pași ce te-ar putea ajuta să-ți menții sânii sănătoși, să-i îngrijești corespunzător pentru a atinge frumusețea și perfecțiunea lor. Sânii nu au mușchi, sunt formați din țesut adipos, glande mamare și colagen, fiind de o sensibilitate și o fragilitate speciale. Primul lucru care ar trebui urmărit este sănătatea lor.
 
Trucuri pentru tonifierea și întărirea sânilor

 – fiecare femeie știe să-și pună în evidență sânii cu ajutorul unui decolteu care lasă să se întrevadă frumusețea și sănătatea acestora. Cele mai avantajate din acest punct de vedere sunt femeile cuprinse între 20 și 30 de ani. După această vârstă, sânii își pot modifica aspectul datorită acumulării de kilograme, sarcinilor, procesului de îmbătrânire sau întinderii țesutului conjunctiv. Acesta ar fi momentul în care trebuie să apelați la tehnici de tonifiere și întărire a sânilor.
– unul dintre cele mai recomandate trucuri este masajul cu dușul. De această tehnică puteți profita încă de la vârsta de 20 ani când, se spune, că sânii sunt cei mai frumoși. Întreținuți, aceștia nu-și vor pierde forma. Se recomandă o alternanță de 3 dușuri calde și 3 dușuri reci, metodă ce contribuie atât la tonifierea sânilor, cât și la îmbunătățirea circulației sanguine. La final se trece cu dușul în mișcări circulare, în jurul sânului, de cel puțin de 20 de ori.
– după fiecare duș, masați-vă bustul cu o cremă hidratantă. După duș, pielea absoarbe toate substanțele hrănitoare conținute de cremă, iar rezultatul nu se va lăsa așteptat.
– odată cu înaintarea în vârstă, țesutul conjunctiv își pierde aderența atât datorită luării în greutate, sarcinilor, cât și altor factori externi. Pentru a-l ajuta să-și mențină fermitatea este recomandat ca, după 30 de ani, pe lângă dușurile reci-calde, sânii să fie masați cu o perie moale. Se execută semicercuri pe ambii sâni până la înroșire. Atenție, aceste mișcări nu trebuie realizate cu violență, ci intensiv. La sfârșit se aplică o cremă cu extract de castane sau iederă. Tot pentru întărirea sânilor este indicat ca, o dată, pe săptămână să aplicați pe decolteu și sâni o mască specială rezultată din o jumătate de avocado dată pe răzătoare sau zdrobită cu furculița, amestecată cu 1 linguriță miere, 50 g smântână și 50 g de ulei din germeni de porumb. Se lasă să acționeze 20 de minute după care se spală.
   
Exerciții pentru sâni frumoși:
 – stați în picioare, umerii relaxați și brațele relaxate de-a lungul corpului. Aduceți mâinile în dreptul sânilor și presați sânii cu palmele unul către celălalt timp de câteva secunde. Repetați de 15 ori.  
– alungiți-vă pe covor, spatele bine sprijinit de sol. Ridicați picioarele și încrucișați-le la nivelul gleznelor. Apoi alungiți brațele de-a lungul corpului și ridicați-le cât mai sus posibil. Reveniți culcat și repetați de 25 ori. 
– după vârsta de 40 de ani când întreg organismul trăiește anumite transformări, sânii vor deveni mai ofiliți și își vor pierde din fermitate, mai ales dacă nu recurgeți la exerciții fizice. Printre cele mai indicate exerciții pentru sâni sunt cele cu haltere. Aveți nevoie de 2 haltere pentru femei de 2-3 kg. Cu mâinile pe lângă corp ridicați și coborâți mâinile lateral. O altă mișcare foarte bună pentru întărirea sânilor este aducerea mâinilor în față și apropierea brațelor cu palmele una contra celeilalte. Ridicați-le deasupra capului și apoi depărtați și apropiați brațele, ținând degetele lipite. Mișcarea trebuie executată de 20 de ori. La fel de utilă este și aceasta: ridicați mâinile, îndoiți brațele pe verticală și strângeți pumnii. Presați pumnii (unul împotriva celuilalt) timp de 10 secunde și apoi relaxați-vă. Repetați de 10 ori. Atenție mișcările trebuie făcute încet în așa fel încât să simțiți mușchii pectorali că lucrează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?