Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Comisie parlamentară de transparenţă pentru fondurile europene


Parlamentarii Partidului Social Democrat vor solicita constituirea unei comisii parlamentare de transparență pentru fondurile europene, care să supravegheze și să avizeze distribuirea către primării a fondurile venite de la Uniunea Europeană, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, senatorul Olguța Vasilescu.
„Prin europarlamentarii noștri vom înștiința, de asemenea, și Uniunea Europeană despre necesitatea acestei comisii. Reamintesc că, anul trecut, primăriile conduse de PDL au primit de trei ori mai mulți bani decât cele conduse de PSD și PNL la un loc, lucru care este totalmente incorect și despre care am informat la vremea respectivă și Uniunea Europeană. La nivelul acestei instituții acest lucru este de neacceptat, motiv pentru care am găsit soluția ca distribuirea banilor să nu mai rămână doar la latitudinea acestui Guvern”, a afirmat Olguța Vasilescu, într-o conferință de presă.

Social-democrații atrag, de asemenea, atenția majorității parlamentare că, în conformitate cu legea, care este la această dată în vigoare, doi reprezentanți ai Parlamentului ar trebui să facă parte din Comisia de Supraveghere a Achizițiilor publice.
„Acest lucru nu se întâmplă, pentru că puterea refuză cu obstinație să pună acest punct pe ordinea de zi a Parlamentului. N-ar trebui să ne mire dacă ne uităm la cât a ajuns va-loarea unei lucrări prin atribuire directă în anul 2011 – 4, 845,000 euro, față de 100,000 de euro cât era la finalul anului 2004”, a mai spus Olguța Vasilescu.
Potrivit acesteia, contrabanda „varsă” în economia neagră miliarde de euro, susținând că, din informațiile primite de la producătorii de țigări, pe acest sector contrabanda se ridică la 1 mi-liard de euro, în timp ce la cea cu cereale și fructe se ajunge la valoarea de 5 mi-liarde de euro, iar la cea cu produse petroliere, la 2 mi-liarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?