Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Primarul Ion Petre s-a întâlnit cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari


Casa de Cultură din Panciu a găzduit prima întâlnire din acest an a preșe-dinților asociațiilor de proprietari cu reprezentanții autorităților locale. Discuțiile au vizat investițiile derulate la nivelul comunității, în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață pentru locuitorii de la bloc și găsirea celor mai bune soluții pentru problemele cu care aceștia se confruntă.
Primarul Ion Petre a precizat că administrația „a avut mereu ca prioritate ridicarea nivelului de trai al populației, fapt care explică numărul mare de investiții sociale derulate în ultima perioadă”. „Sunt proiecte care au beneficiat de finanțare europeană sau guvernamentală, de fonduri nerambursabile care deja au condus la îmbunătățirea confortului din locuințe pentru majoritatea păncenilor care stau la bloc”, a explicat el. Ion Petre a declarat că, din punctul său de vedere, cele mai importante realizări în acest domeniu sunt branșarea orașului la magistrala de gaze naturale, extinderea rețelei de canalizare și, nu în ultimul rând, realizarea CTT la blocuri, prin Programul „Termoficare 2006-2015, căldură și confort”. Cu acest prilej, edilul a ținut să informeze oamenii că, acolo unde s-au construit centrale de bloc nu se vor mai aproba centrale independente sau indivi-duale pentru că „investiția a fost făcută cu un scop, pentru care a și primit finanțare de la Guvern. El a arătat că, datorită centralelor de bloc, fiecare apartament va putea beneficia, permanent, de apă caldă și căldură, care vor fi contorizate individual, pentru fiecare unitate locativă în parte. „Cât se va consuma, atât se va plăti. Cine nu locuiește o perioadă mai lungă în apartament nu va fi nevoit să achite ceea ce nu folosește”, a mai spus Ion Petre. Potrivit acestuia, cu cât vor fi branșate mai multe apartamente, cu atât vor scădea și costurile.

Reabilitarea termică va continua și în 2011

Președinții asociațiilor de proprietari au mai aflat că reabilitarea termică a blocurilor va continua și pe parcursul acestui an. Ion Petre a anunțat că, din noiembrie 2009 și până în prezent, s-a reușit anveloparea a 40% din blocuri. El a precizat că investiția privește doar imobilele construite înainte de 1990, cu excepția blocurilor prevăzute cu sobe. „De la 1 martie vor continua lucrările de anvelopare a celor 70 de apartamente care au intrat în reabilitare toamna trecută. Următoarea etapă prevede anveloparea unui număr de 300 de apartamente”, a explicat Ion Petre. Acesta a lămurit și speculațiile privind modalitatea de finanțare a lucrărilor. „Este un program guvernamental, finanțat 50% din bugetul de stat. Legea prevede ca 30% din fonduri să fie asigurate de administrația locală și restul de 20% de asociațiile de proprietari, numai că, la Panciu, primăria acoperă și acest procent, astfel că beneficiarii nu plătesc niciun leu”, a subliniat Ion Petre.

***
Tot la întrevederea cu autoritățile locale, reprezentanții locatarilor au primit asigurări că, până la sfârși-tul lui 2011 se va realiza iluminarea tuturor scărilor de bloc. În ceea ce privește amenajarea unor noi locuri de parcare solicitate de oameni, Ion Petre a anunțat că acestea, dar și celelalte probleme legate de infrastructură vor fi rezolvate odată cu implementarea unui proiect de investiții în acest sens. Oamenii au mai cerut sprijinul Primăriei pentru depistarea, dar și sancționarea celor care aruncă sau depozitează gunoiul menajer în alte locuri decât în pubele și au reclamat neimplicarea organelor abilitate pentru prevenirea distrugerilor de bunuri aparținând domeniului public, de la bănci la sursele de iluminat. „Din acest an vom avea Poliție Locală, un serviciu coordonat de Primărie. Dacă organele de ordine existente nu-și vor face datoria, o vor face polițiștii locali, care vor păstra, în permanență, contactul direct cu dumneavoastră, tocmai pentru a lua la cunoștință și a vă rezolva problemele de acest gen”, a promis Ion Petre. Nu în ultimul rând, edilul a dat asigurări că administrația are în atenție și problema privind câinii fără stăpân, prin construirea unui padoc în care animalele vor fi adăpostite și sterilizate. „Consider că a fost o întâlnire constructivă pentru ambele părți. Cu siguranță, vom continua să organizăm astfel de întruniri pentru că numai așa putem afla problemele oamenilor și, împreună cu ei, să găsim cele mai potrivite modalități de rezolvare a lor. În același timp, ei pot afla ce proiecte avem în lucru și pot veni cu idei pentru investiții noi”, a concluzionat primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?