Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Ponta: Documentele privind o alianţă cu ACD prezentate la Consiliul Naţional


Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, după întâlnirea cu liderii Alianței de Centru Dreapta, că nu există nici un fel de impediment ca la finalul săptămânii, în cadrul ședințelor Comitetului Executiv Național și a Consiliului Național, să fie prezentate documentele privind o alianță înregistrată juridic între PSD și PNL-PC.
„Astăzi (marți -n.r.) am lucrat foarte mult pe texte. E vorba de ceea ce ne propunem să facem în perioada de opoziție și după ce vom schimba atât Guvernul, cât și președintele țării, ce ne propunem să facem până în 2016 și cu acea agendă până în 2019. Pot să spun că am progresat foarte mult”, a spus liderul PSD. Ponta a refuzat să dea detalii despre denumirea viitoarei alianțe sau despre sigla pe care o va avea aceasta.
În ceea ce privește candidaturile la viitoarele alegeri, liderul PSD a spus că, la principalele funcții – președinte al țării, premier desemnat și votat de Parlament, președinți de de Consilii Județene și primar general al Capitalei, „intenția este de a avea un candidat comun care să câștige acele alegeri și care, practic, să pună bazele viitoarei victorii în campania parlamentară”.
Întrebat dacă principiul „parității” rămâne valabil, liderul PSD a răspuns: „De la început în aceste discuții am fost egali și tot timpul vom merge pe acest principiu al reprezentării noastre egale”.
El a mai spus că alianța va nominaliza candidați care, în urma cercetării sociologice, se dovedesc doriți de oameni.
„Noi îi propunem și îi susținem pe cei care, din sondajele de opinie și din celelalte cercetări, va rezulta foarte clar că sunt cei doriți de oameni și la funcția de președinte al țării și la cea de primar general și la funcțiile de CJ sau primari de reședință de județ. (…) Vrem să scăpăm țara de PDL și nu există nici un fel de orgoliu sau de competiție între noi în opoziție. Singura competiție va fi cu PDL și singura competiție va fi la guvernare, cine are cei mai competenți și mai buni miniștri, cine are cei mai buni parlamentari, președinți de CJ sau primari”, a afirmat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?