Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Numărul virozelor şi pneumoniilor, în creştere!


Gerul năprasnic din ultima săptămână a făcut ca numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de viroze să crească, după cum reiese din ultimele date statistice prezentate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
Astfel, potrivit ultimei raportări a Serviciului de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Vrancea, la nivelul întregului județ, în săptămâna 17 – 23 ianuarie, 1106 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, mai mult cu 15% față de raportarea precedentă.
Din totalul persoanelor diagnosticate cu viroze respiratorii în această perioadă, 64 de persoane au necesitat internarea. Datele statistice de săptămâna trecută arată că cei mai afectați de virozele respiratorii sunt copiii de vârstă mică, 0 – 4 ani, cu 362 de cazuri, din care 30 au necesitat internarea, și copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, cu 338 de cazuri, din care 18 au necesitat internarea.
Åži numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de pneumonii a crescut în săptămâna 17 – 23 ia-nuarie, fiind înregistrate 498 de cazuri, cu 161 de cazuri internate, mai mult cu 24% față de raportarea precedentă.
Tot copiii cu vârste cuprinse între 0 și 4 ani au fost cei mai predispuși la astfel de îmbolnăviri, înregistrându-se 119 cazuri, cu 55 de internări, și copiii cu vârste între 5 și 14 ani, cu 117 cazuri, din care 48 internate.
Până în prezent nu s-a înregistrat niciun caz de gripă.
Medicii recomandă persoanelor să se îmbrace adecvat și să consume  multe ceaiuri cu vitamina C, pentru a preveni îmbolnăvirea.
De asemenea, aceștia recomandă imunizarea antigripală, deoarece este singura metodă care poate preveni îmbolnăvirile de sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?