Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Pui picant chinezesc


Ingrediente:
6 aripi de pui
2 lingurițe sos de soia
14 ardei iuți uscați
1/2 linguriță sare
piper Sichuan
150 g ulei de arahide sau ulei vegetal pentru prăjit
10-15 arahide crude
 
Mod de preparare:
Aripioarele de pui se taie în bucăți mai mici, se sărează, se stropesc cu cele 2 lingurițe de sos de soia și se lasă la frigider pentru 20 de minute.
În wok sau într-o tigaie normală, încingem uleiul de arahide și adăugăm boabele de piper Sichuan (atenție, la ulei!). Apoi se adaugă și ardeii întregi, iuțeala lor se va răspândi în tot uleiul și îl va face picant, dar va emana un miros la fel de picant.În foarte scurt timp, câteva secunde chiar, ardeii vor căpăta o culoare maro, este timpul să-i scoatem din tigaie și să adăugăm ari-pioarele de pui. Aripioarele se prăjesc bine în ulei, apoi se adaugă din nou ardeiul și piperul scos mai devreme din tigaie. Când aproape este prăjit puiul, adăugăm arahidele crude, mai lăsăm pe foc preț de 1 minut până se prăjesc și arahidele și scoatem totul pe șervețele de hârtie. Se servesc în coșulețe de răchită sau bambus tapetate cu șervețele de hârtie.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?