Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Intervenţii chirurgicale în premieră La Spitalul Militar


Echipa de medici ortopezi din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani a realizat cu succes, zilele trecute, două intervenții chirurgicale de o deosebită complexitate și performanță. Prima intervenție s-a realizat la nivelul genunchiului, pacientul suferind de o afecțiune degenerativă a genunchiului, numită gonartroză, boala fiind într-o stare avansată de evoluție și nu mai răspundea la tratamentul cu antiinflamatorii și antialgice. „Operația, numită atroplastia genunchiului cu endoproteză totală, este capabilă să elimine durerea, să îmbunătățească mișcările, păstrând stabilitatea și să corecteze diformitatea genunchiului”, a declarat locotenent colonelul Sorin Ivan, purtător de cuvânt al Spitalului Militar de Urgență din Focșani.
Cea de-a doua intervenție chirurgicală a avut ca scop reconstrucția ligamentului încrucișat din genunchiul unui tânăr sportiv, care a suferit o entorsă gravă de genunchi, soldată cu ruptură de meninsc intern și ligament încrucișat anterior. Aceste leziuni au determinat scoaterea tânărului din sportul de competiție. „Operația s-a realizat printr-o tehnică mini-invazivă,  ce presupune vizualizarea endoscopică a articulației genunchiului, numită artroscopie. Avantajele operației pe cale artroscopică sunt spitalizarea redusă, recuperarea funcțională rapidă a genunchiului, cu reluarea activității sportive în scurt timp, iar cicatricile postoperatorii sunt mici”, a mai precizat locotenent colonelul Sorin Ivan.
La Spitalul Militar din Focșani se efectuează, de aproximativ doi ani, și alte operații pe cale artroscopică cum ar fi : tratamentul fracturilor de meninsc ale genunchiului, curățarea articulației genunchiului de corpi liberi și sinovială hipertrofiată inflamator sau posttraumatic. Totodată, se efectuează și tratamentul coxartrozelor invalidante prin artroplastia cu endoproteză totală, dar și tratamentul fracturilor membrelor cu implanturi de ultimă generație. „Putem afirma, fără teama de a greși, că prin realizarea celor două tipuri noi de operații, Departamentul de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Militar din Focșani reușește să se apropie de nivelul secțiilor de specialitate din centrele universitare, venind, astfel, în întâmpinarea multor bolnavi din județul nostru și din județele învecinate, aceștia fiind scutiți să se deplaseze la distanțe mari de casă, precum și de eforturi financiare deosebite”, a mai adăugat locotenent colonel Sorin Ivan.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?