Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Elevii vor învăţa tainele artei culinare tradiţionale


Elevii claselor X-a, domeniul Turism și alimentație, din cadrul Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani vor învăța taina artei culinare tradiționale, în cadrul amplului proiect „Tradițional și modern în gastronomia românească”, ce va fi lansat luni, 24 ianuarie. Proiectul se derulează în parteneriat cu Grupul Åžcolar „Simion Mehedinți” din Vidra și își propune să cultive în rândul elevilor spiritul de inițiativă, prin prezentarea într-o manieră modernă a preparatelor tradiționale. De asemenea, își propune să determine asumarea responsabilității și a creării unor obiceiuri gastronomice sănătoase. Dezvoltarea spiritului de echipă și a gândirii critice este un alt scop al proiectului ce va fi lansat la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”.
Cadrele didactice implicate în susținerea proiectului argumentează că arta culinară poate desăvârși farmecul unei călătorii sau al locului pe care îl vizităm și îți poate contura o ima-gine despre specificul unui popor. Profesorii cred că România oferă multe bogății și frumuseți naturale, locuitori cordiali și ospitalieri, dar și o bucătărie tradițională cu mâncăruri gustoase și rafinate. În contextul actual, al globalizării mondiale, încurajarea elevilor în cunoașterea, păstrarea și promovarea bucătăriei tradiționale românești și utilizarea noilor tehnologii în pregătirea și prezentarea preparatelor culinare trebuie să devină o prioritate pentru sistemul educațional, pentru a facilita integrarea pe piața muncii.
Pentru a-și duce la îndeplinire toate aceste obiective mărețe, pentru început va fi realizat un site al proiectului, urmând ca apoi să fie realizate acti-vități practice cu elevii, expoziții de desene, mate-riale publicitare și nu în ultimul rând articole în revista școlii. Sesiunea de referate și comunicări științifice pentru profesori și elevi, cu tema „Promovarea bucătăriei tradiționale românești”, va încheia seria activităților organizate în cadrul proiectului „Tradițional și modern în gastronomia românească”. Proiectul se derulează sub coordonarea profesorilor Carmen Corina Vișan și Sonica Dărmănescu, din partea Colegiului „Mihail Kogălniceanu”, iar din partea Grupului Åžcolar „Simion Mehedinți” din Vidra, profesoara Malvina Ghalayini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?