Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Armani va crea rochia de mireasă a viitoarei prinţese de Monaco


Designerul italian Giorgio Armani va crea rochia de mireasă pentru Charlene Wittstock, logodnica prințului Albert al II-lea de Monaco, informează people.com. Anunțul a fost făcut chiar de celebrul designer italian. Potrivit mai multor publicații italiene, Armani a vorbit cu câțiva reporteri, duminică, după ce și-a prezentat, la Milano, cea mai recentă colecție masculină. „Da, vreau chiar eu să vă anunț: eu voi crea rochia de mireasă”. Creatorul italian, în vârstă de 76 de ani, a devenit în ultimii ani un prieten apropiat al fostei campioane la natație Charlene Wittstock, care se va căsători în luna iulie cu prințul Albert al II-lea de Monaco. Viitoarea prințesă de Monaco a asistat la prezentarea unei colecții Armani în Italia în 2008, iar începând din 2009 a arătat o prefe-rință evidentă pentru stilul sofisticat al creațiilor celebrului designer italian. În 2010, ea a purtat o rochie Armani la Rose Ball Gala din Monaco și o altă rochie creată de această casă de modă la recepția oficială de pe 24 noiembrie organizată pentru a celebra ziua națională a principatului Monaco. Armani nu a ofe-rit niciun detaliu despre cum va arăta viitoarea rochie de nuntă a prințesei de Monaco. Cu toate acestea, produsul final va fi comparat, fără nicio îndoială, cu rochia de mireasă purtată în 1956 de Grace Kelly, mama lui Albert al II-lea de Monaco. Acea rochie, un cadou făcut actriței americane de conducerea MGM, a fost creată de costumiera Helen Rose, de la studiourile de film, fiind realizată din dantelă de Valencia, 23 metri de tafta de mătase și 90 de metri de tul. Voalul prințesei Grace a fost brodat cu sute de perle.

***
Armani este considerat decanul modei italiene. Articolele de îmbrăcăminte create de designerul italian sunt renumite pentru eleganța liniilor lor clasice și pentru culorile discrete. Albert al II-lea, care i-a urmat tatălui său pe tronul principatului Monaco pe 12 iulie 2005, a cunoscut-o pe Charlene Wittstock în 2000, cu ocazia unui concurs de natație organizat la Monaco, unde aceasta s-a evidențiat câștigând proba de 200 metri spate. Cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino, în 2006, cei doi s-au afișat pentru prima oară împreună în public. Charlene Wittstock a apărut ulterior alături de prințul Albert al II-lea de Monaco la diverse evenimente sportive și culturale, precum celebrul Bal de la Rose care inaugurează în fiecare an sezonul estival monegasc, Balul Crucii Roșii și Marele Premiu de Formula 1 organizat în principat.

***
Charlene Wittstock, de naționalitate sud-africană, s-a născut pe 25 ianuarie 1978, la Bulawayo, în Zimbabwe. Înainte de a se stabili în Monaco, Charlene Wittstock a fost educatoare și campioană la natație. Charlene Wittstock a început să atragă atenția asupra performanțelor sale sportive la sfârșitul anilor 1990 și a purtat culorile sud-africane la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000. Ca-riera sa a atins apogeul doi ani mai târziu, când Charlene Wittstock a câștigat trei medalii de aur la Cupa mondială de natație din 2002, în probele de 50 metri spate, 100 metri spate și ștafeta de 4×100 metri.

***
Albert al II-lea, el însuși pasionat de sport, a parti-cipat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice, începând cu cea organizată la Calgary în 1998 și terminând cu cea organizată la Salt Lake City în 2002, în calitate de membru al echipei naționale de bob. Albert al II-lea este membru al Comitetului Internațional Olimpic, din 1985, și președintele Comitetului Olimpic Monegasc. Prințul Albert are doi copii, din relații pasagere, însă, potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic de pe Riviera Franceză, doar copiii născuți în cadrul căsătoriei pot moșteni tronul. Căsătoria religioasă a prințului Albert al II-lea va avea loc sâmbătă, 2 iulie, în curtea de onoare a Palatului princiar din Monaco. Căsătoria civilă va avea loc cu o zi mai devreme, în sala tronului din palatul princiar. Ultima dată când Monaco a sărbătorit o nuntă regală a fost în 1956, când tatăl lui Albert, Rainier, s-a căsătorit cu actrița americană câștigătoare a unui premiu Oscar Grace Kelly.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?