Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Şefii Jandarmeriei, schimbaţi din funcţie


Åžeful Jandarmeriei Române, general locotenent Olimpiodor Antonescu și prim adjunctul acestuia, general de brigadă Nicolae Rugină, au fost demiși din funcție, ieri, prin ordin al ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaș.
În locul celor doi au fost împuterniciți să îndeplinească atribuțiile funcției de Inspector General al Jandarmeriei Române, colonel Gavrilă Angelică Costel (fost șef al IJJ Dâmbovița) și respectiv colonel Faur Adrian Marian (fost șef al IJJ Covasna).
De asemenea, a fost eliberat din funcție șeful direcției I la Direcția Resurse Umane din cadrul Jandarmeriei Române și pus la dispoziția MAI, colonel Grigoroiu Marian Valentin. Acesta a fost înlocuit cu comisar șef de poliție Marian Zaharia (fost șef al Direcției management Resurse Umane din IGPR). Secretarul de stat Ioan Dascălu a precizat, luni, că MAI sancționează „ferm” orice neregulă comisă de angajați ai instituției și a subliniat că măsurile dispuse de ministrul Igaș sunt urmare a controlului efectuat de Corpul de Control al MAI în cazul încadrărilor de la Jandarmeria Română.
„Cu aspectele penale constatate de Corpul de Control a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, iar în cursul zilei de astăzi am fost înștiințați că s-a început urmărirea penală în cauză (…) Toate persoanele care (…) au fost eliberate din funcție sunt comunicate ca persoane față de care s-a început urmărirea penală în cursul zilei de astăzi”, a adăugat secretarul de stat Ion Dascălu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?