Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Pensionarii militari vor să protesteze la Bucureşti


Pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, pensionarii militari vor protesta în Capitală, la Palatul Victoria, sediile SRI, MApN și la Palatul Cotroceni. Cei peste 1000 de militari din Vrancea nu exclud o participare la aceste proteste și spun că zilele următoare vor lua în discuție și această posibilitate. „Aici nu vom protesta pentru că autoritățile locale nu au ele nicio putere dar nu este exclus să mergem la București. Urmează să ne întâlnim și să discutăm despre această posibilitate. Cu siguranță, mulți dintre noi vor vrea să participe pentru că după această recalculare am putea rămâne și fără case, practic ni s-au înjumătățit veniturile”, a declarat colonel (r) Petrache Barbă-Roșie, secretarul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă și Retragere Vrancea. 
Pensionarii militari au primit, luna aceasta, pensii diminuate cu 40-60%, fiind mai mici de 3.000 lei, deși au fost asigurați, în repetate rânduri, de ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, că pensiile nu vor scădea sub această valoare. Cadrele militare care se află în această situație spun că vor da în judecată atât Guvernul cât și Ministerul Apărării Naționale pentru deciziile abuzive pe care le-au luat de a le reduce pensiile. Aceștia ne-au mai spus că își vor banii înapoi, cu tot cu dobândă.

Militarii din alte județe au început protestele

Cel puțin 400 de cadre militare în rezervă au protestat, ieri, în fața Prefecturii din Constanța acuzând Guvernul de abuzuri în recalcularea pensiilor militarilor.
Protestatarii au cerut respect și considerație pentru că „militarii din MApN, MAI, SRI, STS și SPP au avut o contribuție majoră la integrarea României în NATO și UE. Actuala putere a adoptat o serie de măsuri nedemo-cratice și discriminatorii, fără precedent în România, împotriva pensiona-rilor militari”. Oamenii au fluturat pancarte cu pozele guvernanților și au scandat: „Afară din țară cu ciuma mondială”, „Fala și poporul ni le-a furat chiorul” sau „Jos cu golanii din PDL”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?