Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Elevii de la Elena Doamna în vizită la Buzău


Un grup de adolescenți ai Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă ,,Elena Doamna” din Focșani a fost, sâmbătă, la Buzău și a sărbătorit Ziua Culturii Naționale și a lui Mihai Eminescu alături de alți tineri cu deficiențe. Elevii au fost coordonați de interpretul autorizat în limbaj mimico-gestual, profesor de filosofie Lonia Popescu și profesorul preot Radu Bîrsă. Aceștia au și participat activ la manifestarea organizată sub forma unei dezbateri culturale. Astfel profesorul de filosofie Lonia Popescu vorbit despre problemele abordate de poetul Mihai Eminescu în cei șapte ani de gazetărie, aspect mai puțin cunoscut întrucât puțini știu și această latură a marelui poet.
Perspicacitatea elevilor surdo-muți și puterea lor de analogie, precum și metodele moderne de prezentare utilizate de cadrul didactic vrâncean au adus în prim planul discuțiilor actualitatea gândirii eminesciene de acum 100 de ani și si-tuația economică, socială și politică a României de astăzi.
Comparația dintre cele două perioade, pe cât de îndepărtate, pe atât de asemănătoare, a stârnit interesul tinerilor și s-a concretizat într-o dezbatere interesantă. Activitatea a implicat atât elevii veniți de la CSEI „Elena Doamna” Focșani cât și alți copii și tineri buzoieni surdo-muți proveniți din familii defavorizate, sau care au diferite probleme speciale.
,,Ce poate fi mai frumos decât să-i vezi pe acești tineri bucurându-se că sunt împreună, că socializează într-un alt cadru decât cel instituțional și că leagă prietenii puternice. Am demonstrat că putem îmbina activitățile educativ-culturale cu mișcarea în aer liber.
Vom continua și în acest an acțiunile în scopul incluziunii acestor copii pe care soarta i-a pus la încercare, pentru că fericirea lor este molipsitoare. De asemenea pentru că 2011 este Anul European al Vo-luntariatului, ne-am propus să promovăm la fiecare activitate  principala resursă a oricărei organizații neguvernamentale – voluntarii”, a declarat Ionica Tarău președintele Asociației ,,1 Iunie 2001″.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?