Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Solicit Guvernului să stopeze imediat procesul de (re)calculare a pensiilor militarilor


Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, a solicitat, joi, Guvernului României să stopeze „imediat procesul de (re)calculare a pensiilor militarilor” și să pună în aplicare deciziile Justiției.
„În calitate de președinte al celui mai important partid de opoziție solicit guvernului Băsescu-Boc să stopeze bătaia de joc la adresa pensionarilor. Aceasta nu este o guvernare care să aibă ca scop binele populației, ci este un regim de ocupație care se distinge prin incompetență, diletantism, corupție și indolență. Guvernul României, indiferent de culoarea sa politică, are datoria morală și constituțională de a-i respecta pe pensio-nari și de a le răsplăti așa cum se cuvine eforturile pe care le-au făcut de-a lungul vieții. Orice pensionar are dreptul, în baza legilor emise de statul român, la pensie. Nimeni nu are căderea, și cu atât mai puțin un guvern nelegitim, să afecteze sau să anuleze acest drept în integralitatea lui”, a afirmat liderul social-democrat, într-un comunicat.

Ponta a solicitat, totodată, „imperios Guvernului Băsescu-Boc” să revină în cadrele statului de drept și să pună în aplicare decizia definitivă din 7 ianuarie a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), prin care a fost suspendată Hotărârea de Guvern nr. 735/2010, subliniind că decizia ÎCCJ „are forță de lege și ea trebuie imediat pusă în aplicare”.

Liderul PSD a mai spus că ministrul Apărării, Gabriel Oprea, afirma anul trecut, că, dacă pensiile mi-litarilor vor fi micșorate, își va depune demisia.
„Îmi doresc însă ca toți acești impostori să plece cât mai repede din fruntea țării pentru a nu mai putea face rău în continuare. Atrag atenția guvernului și tuturor reprezentanților acestei puteri de ocupație că toate aceste încălcări grosolane și evidente ale statului de drept și ale principiilor democratice afectează în mod direct viața a milioane de români și influențează în mod ne-gativ imaginea României și evoluția țării în plan european”, a menționat Ponta.

Liderul PSD a mai spus că „orice ministru și orice premier competent și bine intenționat” ar fi știut că sistemul nu poate procesa în timp util peste 150.000 de dosare de pensionari. „Prin urmare, se minte în mod premeditat. Tot acest haos legat de (re)calcularea pensiilor și umilința la care sunt supuși pensionarii trebuie să înceteze”, a conchis liderul PSD, potrivit comunicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?