Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Magazinele „de vise“, aruncate din Focşani


Consilierii locali focșăneni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre inițiat de PSD privind îndepărtarea magazinelor de etnobotanice din Focșani. La inițiativa președintelui PSD Vrancea, Marian Oprișan, consilierii locali PSD au alcătuit un proiect de hotărâre privind restricțiile impuse magazinelor de etnobotanice din Focșani. Proiectul a fost lăsat 30 de zile pentru dezbatere publică. În prima ședință de Consiliu Local din acest an, proiectul a fost introdus pe ordinea de zi cu amendamentul adus de liderul consilie-rilor PSD, Liviu Oloeriu,  care a solicitat dublarea distanței prevăzute inițial. „Propun modificarea de la 1.000 de metri la 2.000 de metri față de obiectivele pu-blice din proiectul de hotărâre”, a propus Liviu Oloeriu, amendament votat în unanimitate.
În termen de 15 zile, magazinele „de vise” sunt obligate, practic, să părăsească orașul. Plantele se vor putea vinde la doi kilometri de unitățile de învățământ, lăcașuri de cult, instituții religioase, instituții de cultură, instituții publice, locurile de agrement și distracție, gară, autogară, zone publice (piețe, târguri, oboare) și altele similare.
Proprietarii acestor magazine se feresc să discute despre vânzarea produselor care au băgat în spitale zeci de tineri vrânceni. Cosmin din Focșani vinde astfel de produse în parcarea unui supermarket din oraș și spune că măsura este bună și că cel mai indicat ar fi ca plantele să fie interzise. „Este foarte bine că s-a luat această măsură. După mine nu ar fi rău să se interzică. Dacă nu vom mai putea vinde, ne apucăm de alte afaceri. Noi mai avem un spațiu pe centură și o să mergem acolo să vindem plantele. Să știți că vin cumpărători din afara orașului, din localitățile din jur, și cumpără plante. Vin și de la Măicănești, Panciu și alte localități”, ne-a declarat Cosmin. De asemenea, vânzătorul spune că astfel, poate, vor mai scădea cazurile de internări în spitale în rândul tinerilor. „Plantele ar trebui folosite pentru studiu, dar tinerii le consumă. Nu are rost să ne ascundem”, a mai adăugat Cosmin.
Celelalte proiecte aprobate, ieri, de consilierii locali au vizat majorarea bugetului local al municipiului Focșani pe anul 2010, organizarea manifestărilor prilejuite de ziua de 24 ianuarie și o modificare la textul proiectului de reabilitare termică a orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?