Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Electrica a blocat conturile Primăriei Focşani


Primăria Focșani s-a trezit peste noapte cu blocarea conturilor din cauza unor datorii de 64.000 de lei către Electrica. Debitele provin de la chiriașii fostului cămin ISH din Focșani care este în proprietatea administrației pu-blice locale. Directorul Agenției de Furnizare a Energiei Electrice Focșani, consilierul municipal Ionel Preda, spune că e o măsură legală din cauza neplății facturilor la energia electrică. „Aceasta este procedura legală. A fost un proces cu primăria și s-a ajuns la această soluție. Blocul respectiv este în proprietatea Primăriei”, ne-a declarat Ionel Preda.
Viceprimarul Bogdan Matișan susține că debitele vor fi recuperate de la persoanele care au locuit în blocul care a aparținut ISH și au consumat energie electrică fără să plătească. „E un proces mai vechi în legătură cu niște debite la un cămin ISH. O să încercăm să reeșalonăm datoria. Vom purta discuții cu Electrica și vom găsi o soluție pentru deblocarea conturilor primăriei. Sunt bani proveniți din neplata consumului chiriașilor acelor blocuri”, ne-a declarat viceprimarul Bogdan Matișan.
Potrivit viceprimarului, este doar o chestiune de timp până când se vor recupera datoriile de la rău-platnici și banii vor fi virați către Electrica. „Vom încerca să recuperăm banii de la cei care au consumat energia electrică și nu au plătit. O să găsim o soluție. E un titlu executoriu și Electrica nu face decât să încerce recuperarea banilor”, a mai adăugat Matișan. Viceprimarul susține că plata salariilor primează, astfel că, angajații primăriei nu vor avea de suferit în urma blocării conturilor de către Electrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?