Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Directorul Dinicu, apărat de profesori


Profesorii de la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud și-au unit forțele pentru a-l susține pe actualul director Petru Dinicu, al cărui mandat expiră luni. Dinicu ar putea fi schimbat din funcția de director, repetându-se scenariul schimbărilor suspecte realizate anul trecut sub comanda portocaliilor de la guvernare. Potrivit fostului inspector școlar general, Iordache Bostan, toți dascălii de la Liceul „Emil Botta” s-au întâlnit vineri, pentru a pune la cale viitorul liceului, dar mai cu seamă pe cel al managerului Petru Dinicu.

Cu toții au decis să îi acorde acestuia sprijinul necesar, speriați de faptul că mai marii Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea ar putea să numească în funcția de conducere o altă persoană, incompetentă, care nu cunoaște problemele unității de învățământ, dar agreată de PDL. Decizia de susținere a lui Petru Dinicu vine și din partea membrilor de sindicat, care au trimis în acest sens chiar o notă către filiala județeană a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). „Am trimis spre Sindicate o solicitare, prin care dorim să rămână în funcție Petru Dinicu. Mă surprinde ce numiri s-au făcut în luna decembrie, s-a văzut că au fost numiri politice. A fost un tăvălug politic dus la extrem, care nu mă așteptam să se întâmple. Dacă tot au dorit să schimbe, să pună oameni de la PDL, trebuiau să țină cont de calitatea oamenilor”, a declarat Iordache Bostan, acum profesor de matema-tică la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud.
De altfel, liderii județeni ai FSLI au confirmat că au primit de la Adjud o notă și au precizat că vor face tot ce le stă în putință pentru a apăra interesele dascălilor și a elimina, pe cât posibil, numirile făcute peste noapte, pe criterii numai de pedeliști știute și nicidecum de competență, așa cum impune legea. „Într-adevăr, am primit un telefon și urmează să primesc și documentul scris, prin care cei de la Adjud doresc ca în Consi-liul de Administrație să le reprezentăm dorința de a rămâne directorul în funcție și după terminarea mandatului. Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva, în această perioadă. Noi le vom susține ideea în cadrul ședinței și sperăm ca noile numiri să fie făcute după competența oamenilor și nu altfel”, a declarat Constantin Grigore, liderul FSLI Vrancea.

Înlocuiri în lanț

Spaima profesorilor adjudeni este întemeiată dacă luăm în calcul schimbările suspecte, făcute în defavoarea învățământului, la comandă politică, în ultimele luni ale anului trecut. Consiliul de Administrație al Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea a hotărât ca mai mulți directori de unități de învățământ, ale căror mandate au expirat în decembrie 2010, să fie înlocuiți din funcții. Astfel, Petru Pușchin, fost director al Åžcolii Rotilești, a fost schimbat din funcție, iar cu delegație a fost numit Ion Drăghici. De la Åžcoala din Cotești a plecat Gheorghe Petrescu și a fost numită în locul său Vasilica Lipan. La școala Nănești a fost înlocuit Vasile Gavrilă cu Valentina Tofan, iar de la Åžcoala Pufești a plecat Carmen Văsluianu și a venit Nicolae Damian. Åži la Åžcoala de la Nereju Mic a fost numit director nou. Olimpia Bouroș i-a luat locul lui Sorin Chiriac. La Åžcoala „Angela Gheorghiu” din Adjud, unde era director Virgil Gheorghiu, a fost desemnată Maricela Vintilă. Toate aceste numiri nu ar fi ridicat semne de întrebare dacă în spatele lor nu ar fi fost vorba de niște decizii strict politice. De departe însă, cea mai controversată mișcare a fost făcută în cazul fostului director al Åžcolii „Duiliu Zamfirescu”, Laurențiu Å¢ibrea. Stan Rogoz, șeful ISJ Vrancea, i-a semnat prelungirea în funcție, după care l-a obligat să-și depună demisia, locul său fiind preluat de Mitrița Dumitrache, necunoscută în mediul educațional, dar apropiată șefilor ISJ. Aceste numiri politice nu pot avea decât consecințe ca-tastrofale asupra învățământului vrâncean, care în timp își va pierde prestigiul.

Alte schimbări

Alți zece directori de licee stau cu sabia deasupra capului pentru că mandatele le expiră luni, 10 ianuarie. Va fi un moment propice pentru ca portocaliii să facă noi schimbări pe criterii politice și să îi înlocuiască din funcții pe acei ma-nageri care nu le împărtășesc opiniile. Vi-zați de schimbare sunt: Aurelia Neagu de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Viorica Jeni Moldovianu de la Liceul de Arte „Gh. Tattarescu”, Vasile Lupu de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Florin Iamandei- directorul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, Costache Lupu- director al Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, Mihaela Horeangă de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Maria Bîrlă de la Colegiul Tehnic „Gh. Balș” Adjud, Åžtefan Mocanu- manager la Grupul Åžcolar Mărășești și Vasilica Zaharia- director al Grupului Åžcolar Odobești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?