Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Birou de consiliere la dispoziţia adjudenilor


Peste 70 de adjudeni au apelat, lunar, la serviciile oferite de Biroul de consiliere pentru cetățeni din municipiu. Biroul oferă servicii de informare și consiliere a cetățenilor în probleme de interes public. Biroul de consiliere oferă informații și sfaturi în domenii precum: drepturi și obligații civile, asistență socială, asigurări sociale, servicii publice, impozite și taxe, proceduri notariale, sănătate, învățământ, protecția consumatorului și a copilului, raporturi de muncă și informare europeană.
„Biroul de consiliere pentru cetățenii din Adjud s-a realizat prin fonduri PHARE și funcționează din 2004. Cei mai mulți vin cu probleme de litigii de muncă, reconversii profesionale și drepturi și obligații cetățenești iar eu îi consiliez și le pun la dispoziție toate materialele necesare pentru a-i pune în temă. Toți adjudenii care nu înțeleg anumite lucruri în ceea ce privește comunitatea sunt așteptați aici la birou pentru lămuriri iar totul este gratuit”, a afirmat Vasile Croitoru, coordonatorul biroului de la Adjud. Anul trecut au fost înregistrate 836 de cereri din care 266 persoane aveau peste 50 de ani. De altfel, pensionarii sunt cei care apelează în număr mare la informare și consiliere, iar nivelul de pregătire se situează la studiile medii.
Coordonatorul biroului, Vasile Croitoru, a rezolvat și câteva probleme speciale. Astfel, a obținut pentru o femeie cu probleme de inimă fonduri pentru procurarea unui stimulator prin accesarea a trei programe europene iar pentru o altă adjudeancă operată de cancer la sân o proteză mamară. Biroul de consiliere din Adjud este situat în internatul liceului „Emil Botta”, are program de luni până vineri, între orele 9-13.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?