Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cozi la plata taxelor şi impozitelor


Focșănenii au format cozi la plata taxelor și impozitelor locale încă din primele zile ale anului. Primăria Municipiului Focșani a deschis ghișeele pentru încasarea taxelor și impozitelor din acest an mai devreme decât preconizase. Inițial, termenul după care se puteau efectua plăți a fost stabilit la 6 ia-nuarie, însă municipalitatea a informat că ghișeele pot încasa banii de la populație. Ca în fiecare an, primii care au ajuns la ghișeele Serviciului de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei au fost tot pensionarii care susțin că vor să scape de o grijă.
 „La fiecare început de an sunt câteva proceduri, atât fiscale cât și de natură informatică – actualizare bază de date – care necesită o perioadă de timp pentru realizarea lor și pentru a putea demara programul de încasare a taxelor și impozitelor. Deși inițial, bazat pe experiența anilor precedenți, am luat o marjă de siguranță și am anunțat că vom putea deschide ghișeele abia joi, 6 ianuarie, totuși perso-nalul de specialitate al Primăriei a reușit finalizarea în timp mult mai scurt a operațiunilor necesare”, a transmis Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focșani.
Taxele și impozitele au rămas neschimbate față de anul 2010, astfel că cei care vor să plătească își pot face un calcul de acasă. Åži reducerea pentru plata până la finele lunii martie a rămas la fel. Persoanele fizice care plătesc în primul trimestru al acestui an be-neficiază de o reducere de 10%, iar persoanele juridice de 5%. „Față de finele anului precedent nu există modificări ale nivelului taxelor și impozitelor și se păstrează bonificația acordată pentru plata integrală a ta-xelor și impozitelor. Astfel, pentru plata integrală până la 31 martie 2011, persoanele fizice beneficiază de o reducere de 10%, iar persoanele juridice de 5%”, a precizat Dan Cazaciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?