Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Ceai de urzică


Urzica este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale. Dacă analizăm urzica din punct de vedere nutrițional putem spune că urzica este „încarcată” cu vitamine și substanțe minerale esențiale cum sunt de exemplu calciul, zincul, fier, potasiu, acid folic (vitamină B9), carotenul, magneziul și multe proteine. Consumul regulat de ceai de urzică reduce posibilitatea de apariție a edemelor de diferite tipologii, luptă împotriva anemiei, ajută la tratarea sindromul premenstrual și hemo-ragiei. Consumul de ceai de urzică în special în perioadele de tranziție dintre anotimpuri poate combate apariția unor alergii de diverse tipuri. Urzica mai este recomandată de specialiști pentru tratarea infecțiilor tractului urinar, pentru bronșite, răceli și tuberculoză. Ceaiul de urzică este apreciat în general de către consumatorii lui pentru calitățile excepționale astringente și antiseptice. Este folosit ca un remediu pentru apariția neașteptată a sângerărilor din nas. Urzica îmbunătățește funcționalitatea inimii, luptă împotriva migrenelor și întărește sistemul imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?