Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Jandarmii şi-au îndeplinit misiunea


Jandarmii vrânceni au prezentat superiorilor, ieri, rezultatele obținute în acest an. Activitatea unității s-a axat, prioritar, pe linia creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, încrederii acestora în instituție și în capacitatea sa de răspuns la solicitările primite. Structurile de ordine și siguranță publică din cadrul unității și-au adus contribuția prin misiunile de asigurare a ordinii și siguranței publice executate, la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și respectarea drepturilor sale fundamentale pe timpul desfășurării manifestărilor cultural – artistice, sportive sau de protest organizate. În cadrul misiunii de menținere a ordinii publice, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au participat la misiuni de menținere a ordinii publice independent, dar și în sistem integrat, prin patrule mixte poliție – jandarmi pentru creșterea capacității ope-rative și de intervenție și asigurare a unui climat de securitate precum și la prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional în stațiunea montană Soveja, traseele turistice din această zonă și în alte zone de interes operativ din județul Vrancea.
Jandarmii au executat 301 misiuni independente de patrulare în zona stațiunii montane Soveja și pe cele 2 trasee turistice adiacente, 741 de misiuni independente de patrulare în mediul urban, în municipiile Focșani și Adjud și în orașul Panciu, și alte 2.412 misiuni mixte jandarmi – poliție. Jandarmii au mai participat și la 72 de misiuni independente de patrulare în mediul rural, 72 de acțiuni independente, 37 acțiuni punctuale independente, dar și 151 acțiuni în comun cu Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea. „În perioada supusă evaluării, lucrătorii din cadrul unității au constatat independent, un număr de 44 infracțiuni, întocmind un număr total de 40 dosare cu 46 autori. Din totalul infracțiunilor constatate, 4 sunt infracțiuni silvice, o infracțiune de furt, 3 infracțiuni la Legea 61/1991, o infracțiune la Legea 8/1996, 31 infracțiuni la legi speciale, o infracțiune de lovire și 3 infracțiuni diverse. Pe linia sancțiunilor contravenționale, au fost aplicate un număr de 1.710 sancțiuni contraventionale”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Vrancea.

***

Potrivit aceluiași comunicat, misiunea de pază și protecție a obiectivelor din competența unității s-a executat în conformitate cu prevederile legale și ale ordinelor în vigoare la un număr de 18 obiective, iar rezultatele obținute de cele trei detașamente de pază sunt pozitive. „În anul 2011 Inspectoratul de Jandarmi Județean  Vrancea va acționa în consens cu prevederile legale, noua perspectivă strategică evidențiată de Strategia națională de ordine publică 2010-2013 și documentele programatice inițiate de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. În perioada următoare, vom depune toate eforturile pentru creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni, pentru pregătirea personalului, în vederea îndeplinirii obiectivului de aderare la spațiul Schengen, în ce privește segmentul ordinii publice, precum și a îndeplinirii în foarte bune condiții a sarcinilor ce ne revin”, a spus căpitanul Sorin Hunea, purtătorul de cuvânt al IJJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?