Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Există gena infidelităţii


O nouă scuză pentru a justifica infidelitatea: nu am fost eu, este vina genelor mele. Mai concret, DRD4. Åži mai exact: o variantă a acestei gene.
Argumentul nu îi va folosi celui care a călcat greșit să scape de consecințele actelor sale, dar, din punct de vedere științific, scuza este impecabilă, notează luni ziarul El Mundo.
Un studiu al Universității Binghamton, de pe lângă Universitatea de stat din New York, a descoperit că persoanele predispuse la adulter și la promiscuitate au această varietate a genei DRD4, care le face să fie mai înclinate să-și înșele perechea cu aventuri sexuale de o singură noapte.
Studiul, publicat de site-ul revista medicaler’ plosone.org’, s-a făcut pe baza sondajelor la care au participat 181de vo-luntari ai acestei universități, care au fost supuși unui chestionar detaliat privind comportamentul lor sexual. Acestora li s-a prelevat apoi o mostră de ADN. S-a aflat astfel că cei care aveau o variantă a acestei gene erau mai predispuși la relații fără angajament și la adulter.
Potrivit responsabililor studiului, motivația de a fi infideli perechii provine de la sistemul plăcerii din creier, care eliberează doze de dopamină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?