Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Părinţi iresponsabili la bară


Mai mulți părinți iresponsabili au fost trimiși în judecată, după ce nu au mai plătit cu anii pensiile alimentare copiilor minori. Printre aceștia se află și o femeie din Suraia, care deși muncește în străinătate, nu a dat niciun ban copilului în 2010. Potrivit procurorilor, Mihaela G. are 36 de ani și nu s-a prezentat la audieri, fiind plecată în străinătate. În primă fază, învinuita a fost obligată de instanța de judecată la plata sumei de 50 de lei lunar, dar în cursul anului, fostul soț a cerut majorarea pensiei, întrucât femeia ar avea venituri. Pensia a fost majorată astfel la 225 de euro lunar.
În fața instanței de judecată va ajunge și un bărbat din Măicănești, Costel C., care nu a achitat pensia de întreținere de ani buni. Femeia în grija căruia a rămas minorul a introdus acțiune pentru stabilirea pensiei de întreținere în 2004, care a fost soluționată în 2007. Costel C., de 30 de ani, ar avea acum de dat copilului său banii din 2004. Instanța fixase ca sumă lunară 65 de lei. Un alt tată, din Gugești, ar avea și el de dat copilului său pensia alimentară începând cu anul 2006. Procurorii au întocmit și pe numele lui Florentin B., de 33 de ani, rechizitoriu de trimitere în judecată.
De asemenea, procurorii au finalizat ancheta și în cazul lui Dorin F., de 30 de ani, din Jariștea, care nu și-a îndeplinit obligațiile părintești. Bărbatul a fost căsătorit cu mama copilului căruia nu i-a achitat pensia alimentară în perioada 2004-2009.
În aprilie anul trecut, judecătorul a decis ca bărbatul să plătească pensie alimentară copilului rămas la fosta nevastă, dar învinuitul nu și-a achitat datoria. Procurorii au trimis deja dosarele la instanța de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?