Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Julian Assange este “starul rock al anului”


Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, aflat în prezent în arestul poliției din Londra, a fost desemnat „starul rock al anului” de către ediția italiană a revistei Rolling Stone. În vârstă de 39 de ani, Julian Assange apare pe coperta celui mai recent număr al revistei, pozând cu pieptul gol în fața mai multor monitoare pe care se află chipul său. Pe coperta revistei apare scris cu majuscule textul „E iluomo che cadde (dalla rete) sulla Terra” – „Omul care a căzut (de pe web) pe Pământ” -, o parafrază a titlului filmului „Omul care a căzut pe Pământ/ The Man Who Fell to Earth”, regizat în 1976 de Nicolas Roeg, în care rolul principal a fost interpretat de David Bowie.
Editorii revistei italiene consideră că Julian Assange a fost „îngerul morții pentru fiecare secret al celor aflați la putere” și, deși australianul nu este un muzician, el reprezintă „persoana care a întruchipat cel mai bine comportamentul unui star rock’n’roll în anul 2010”. În opinia lor, strategia adoptată de Assange, de a posta pe internet numeroase documente confidențiale, este „demnă de cele mai bune dintre romanele de benzi desenate ale companiei Marvel”, iar australianul este „un personaj negativ de prim rang care a pus în pericol conducerea planetei, comportându-se ca un bandit cibernetic”.
Australianul în vârstă de 39 de ani este dorit în Suedia, pentru a fi cer-cetat într-un dosar de presupuse agresiuni de natură sexuală. O serie de personalități din lumea filmului, precum Michael Moore și Ken Loach, s-au oferit, marți, să plătească autorităților britanice o parte din cauțiunea cerută pentru eliberarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?