Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Daune pentru familia unei fumătoare


Un tribunal american a obli-gat compania de tutun Lorillard Tobacco să achite daune în va-loare de 71 milioane de dolari familiei unei femei de culoare care a murit de cancer pulmonar la Boston. Instanța a stabilit că Marie Evans, decedată la vârsta de 54 de ani, a primit prima sa țigară la 9 ani din mâinile unui agent de marketing al firmei respective, relatează miercuri Boston Globe.
Cu puțin timp înainte de deces, aceasta a transmis rudelor sale o casetă video în care povestește cum a început să fumeze țigări mentolate. Potrivit înregistrării, la începutul anilor 1960, reprezentanți ai companiei Lorillard veneau în mod regulat în cartierele locuite de negrii din Boston și distribuiau, în special copiilor, mostre gratuite de țigări mentolate. La început, spune ea, schimba țigările primite gratuit pe acadele, dar la 13 ani a început să fumeze și de atunci a devenit un client fidel al țigărilor fabricate de Lorillard.
Curtea Supremă din Suffolk a ordonat firmei pârâte să plătească suma de 21 milioane de dolari ca despăgubire fiului femeii, iar restul banilor – celorlalți moștenitori. Reprezentanții Lorillard declară că vor face recurs, susținând că niciodată firma nu a abuzat de copii în campaniile lor de marketing.
Cu o săptămână în urmă, compania americană Smokeless Tobacco, producătoare de tutun de mestecat, a acceptat să achite rudelor unui bărbat care a murit de cancer la gât circa 5 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?