Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Căminul pentru Vârstnici a fost extins


Căminul pentru Vârstnici din Focșani a fost extins, fiind amenajate încă 20 de locuri. În prezent, căminul are o capacitate de 60 de locuri. Prin construirea acestor două noi corpuri, s-a extins suprafața utilă cu 2.200 de metri pătrați și s-au înființat spații pentru uscătorie, cabinet medical, săli de recreere și centrala termică.

Primăria Focșani a dat în folosință, oficial, cele 20 de locuri suplimentare amenajate în Căminul pentru Vârstnici. Astfel, ieri au fost inaugurate cele două noi corpuri construite recent în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Focșani. Deși Prefectura nu a avut nicio contribuție la construirea celor două corpuri, prefectul Ion Oprea nu a ezitat să cuvânte, asta după ce s-a lăsat așteptat.
Proiectul de extindere a căminului face parte dintr-o inițiativă complexă a Primăriei Municipiului Focșani. Lucrările la acest obiectiv au fost demarate în 1991 de Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Persoanele cu Handicap și a fost preluat în 1995 de Primărie, care a alocat fonduri până în 1998. Ulterior, printr-o Hotărâre a Guvernului Năstase, din 2003, a fost alocată suma de 1,36 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcții și amenajare a Căminului. Continuarea lucrărilor a fost făcută doar pentru corpul patru, care a asigurat și spații de cazare pentru 40 de persoane și condiții de alimentație. „Cred că nu se putea mai bine, pentru că ne-am pus de acord mai multe persoane și am stabilit exact proiectul. E mai bine pentru că este mai cald față de corpul vechi, iar acope-rișul este nou. Beneficiem de mai mult spațiu, care ne permite să desfășurăm mai multe tipuri de activități”, a spus Anca Lărgeanu Apostol, directorul Căminului.
În 2005 s-au terminat lucrările la acest corp patru, iar în 2008 s-a depus un proiect la ADRSE Brăila, pentru continuarea lucrărilor la corpurile trei și cinci, finalizate prin inaugurarea de ieri. Căminul a fost extins cu încă 20 de locuri, în prezent având o capacitate de 60 de locuri, au fost create noi locuri de muncă și au fost înființate săli speciale pentru vizite, pentru curățătorie și chiar o cameră mortuară. „Prin finalizarea acestor două noi corpuri, s-a extins capacitatea cu 20 de locuri pentru bătrâni, ceea ce este foarte important. Camerele sunt dotate cu mobilier și asi-gură un confort sporit. Vârstnicii beneficiază acum de trei săli de ergoterapie, care au drept scop implicarea persoanelor rezidente în activități de croitorie, pictură sau jocuri de societate. Este foarte frumos ce s-a făcut aici și țin să felicit constructorul în mod deosebit”, a declarat primarul Decebal Bacinschi. Totodată, Bacinschi a promis că în viitor se vor amenaja spații verzi de odihnă în incinta centrului, dotate cu canapele din lemn, investiția fiind făcută din bugetul local. De asemenea, pentru a se face transportul mai ușor al persoanelor de vârsta a III-a, s-a construit și un lift. La finele lunii noiembrie au fost aprobate și noile posturi pentru ca bătrânii să beneficieze de servicii complete și de calitate. Astfel, s-au înființat opt posturi pentru kinetoterapeut, psiholog, paznic, asistent medical și infirmier. În prezent, numărul total al posturilor a ajuns la 25.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?