Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Director de şcoală schimbat din funcţie


Directorul Åžcolii „Angela Gheorghiu” din Adjud, Virgil Gheorghiu, a fost demis din funcție, ieri. El a fost numit în funcția de director al unității de învățământ în urmă cu 4 ani, mandatul său expirând ieri. Profesorul Gheorghiu a fost înlocuit cu Maricela Vintilă, care este profesoară de fizică și chimie în cadrul școlii și în urmă cu un an, înainte de a veni să predea la Adjud, a fost director la școala din Căiuți.

Maricela Vintilă a fost numită în funcție de Cristinel Åžtiru, din cadrul departamentului de resurse umane al Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ). Acesta a menționat că noua conducere a fost aprobată în Consiliul de Administrație al ISJ, care a avut loc luni. Åžtiru i-a mulțumit profesorului Virgil        Gheorghiu pentru colaborare și a urat bun venit noului director, precizând că această numire este valabilă până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de 31 august 2011. De altfel, cel mai probabil, concursul va avea loc în ianuarie sau februarie 2011. „Vreau să mulțumesc pentru votul de încredere pe care Inspectoratul Åžcolar mi l-a acordat, dar ce mă doare cel mai mult e faptul că nu m-a întrebat nimeni dacă doresc să mai continui în funcția de director, cu toate că îi propu-sesem doamnei Vintilă să preia această funcție. Am să consider această întâmplare ca pe un concediu pe care nu l-am avut, deoarece în patru ani nu mi-am luat decât 10 zile de concediu”, a precizat fostul director. Pe parcursul celor patru ani cât timp profesorul Gheorghiu a fost directorul Åžcolii „Angela Gheor-ghiu” din Adjud, s-au schimbat multe lucruri în unitate. Cel mai important eveniment a fost obținerea titulaturii „Angela Gheorghiu”, dar și vizita făcută de soprana al cărei nume îl poartă școala. Tot în ultimii ani, unitatea școlară a fost modernizată și reabilitată atât în exterior cât și în interior, devenind acum una dintre cele mai bune școli din Adjud.

Directori păstrați în funcții

Directorii celorlalte trei școli generale din municipiu nu au fost schimbați din funcții. Astfel, la Åžcoala „Mihail Armencea” a rămas director tot profesoara Reta Strat, la Åžcoala nr.4 este în continuare director profesoara de educație fizică Florica Dulgheru, iar la Åžcoala nr.2 este director interimar până la organizarea concursului, profesoara de mate-matică Mihaela Armencea. În ceea ce privesc conducerile celor două licee din Adjud, acestea se vor stabili în luna ianuarie 2011. Până atunci, Liceul „Emil Botta” este condus de profesorul Petru Dinicu, iar Colegiul „Gheor-ghe Balș” de Maria Bârlă.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?