Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Turtă dulce


Ingrediente:
375 grame de făină albă
250 grame de zahăr
100 grame miere
5 ouă mari
o ceașcă de ulei, o linguriță rasă cu praf de copt
100 grame nuci/migdale
o lingură scorțișoară praf, un vârf de cuțit de cuișoare praf
coaja de la o lămâie, 30 ml suc de lămâie
esență de vanilie, bombonele pentru decor, praf de sare
 
Mod de preparare:
Caramelizăm trei linguri de zahăr, peste care adăugăm o ceașcă de apă, așteptăm până se topește zahărul caramel și lăsăm deoparte la răcit. Cele 5 gălbenușuri de ou se bat cu zahărul până acesta se topește, apoi se adaugă mierea, siropul de zahăr ars, făina în care am adăugat praful de copt, nucile/migdalele, scorțișoara și praful de cuișoare, coaja și sucul de lămâie, esențele și bineînțeles un praf de sare. Batem albușurile spumă, apoi amestecăm ușor cu aluatul, amestecând de jos în sus cu o lingură/paletă de lemn. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă și turnăm aluatul, în așa fel încât tava să rămână goală pe jumătate. Decorăm cu bombonele colorate și dăm turta dulce la cuptor pentru vreo 40-45 minute. După ce se răcește tăiem în diferite forme. 
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?