Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Dumitreştiul, în beznă de 9 luni


Primarul comunei Dumitrești, Sandu Crintea, este acuzat de fostul edil, Petrică  Dogaru, că a lăsat localitatea în beznă aproape un an. Petrică Dogaru, actualmente consilier local, susține că localnicii nu au beneficiat de iluminat public în cursul acestui an decât câteva săptămâni, respectiv în preajma Anului Nou și a Sărbătorilor Pascale. Acesta precizează că a fost alocată suma de 200 milioane lei vechi pentru iluminatul public și că nu știe pe ce a fost cheltuită. „Banii sunt prevăzuți în buget, însă este vorba de o proastă administrare a lor, sau mai grav, de deturnare de fonduri. Primarul le spune celor care îl întreabă de ce nu funcționează iluminatul public că «nu-mi dă bani Consiliul Județean». Acest răspuns mincinos este de fapt o diversiune, prin care încearcă să acopere cheltuirea ba-nului public. Primarul a încheiat un contract de prestări servicii cu un pensionar apropiat lui, pe care, pentru că învârte niște hârtii de pe un birou pe altul, îl plătește pe an cu aproape 20.000 lei. Această sumă este egală cu cea prevăzută în bugetul comunei Dumitrești pentru iluminatul public”, a spus consilierul local Petrică Dogaru. Acesta mai precizează că pe actualul primar nu îl „doare” de problemele oamenilor și este mai tot timpul plecat. „Nesimțirea domnului primar este cu atât mai mare cu cât în fiecare vineri seara și până duminică seara, se bucură de iluminatul public de la Constanța, unde și locuiește. Însă nu se interesează de comuna sa și îi lasă pe dumitreșteni în întuneric”, a adăugat Petrică Dogaru.
Primarul Sandu Crintea se apără și susține că banii alocați au fost cheltuiți în primele luni ale anului 2010 pe iluminat public. „Am primit 250 milioane lei vechi pentru iluminatul public. Acești bani ne-au ajuns pentru lunile ianuarie, februarie, martie și aprilie. Pentru că nu am mai avut bani, am fost nevoiți să întrerupem. Acum, de la 1 decembrie, am dat drumul din nou, mizând pe faptul că la anu vom primi mai mulți bani pentru iluminat. O să dau cât oi mai putea și când nu mai pot, nu mai dau. Nu am folosit banii alocați în alte scopuri, ci am plătit facturile pe primele patru luni”, a spus Sandu Crintea, primarul comunei Dumitrești.
Localnicii afirmă că, fără iluminat stradal, comuna s-a întors în timp cu 100 de ani. În opinia lor, din cauza întunericului, riscă să crească rata infracționalității. „Suntem printre puținele comune din Vrancea care sunt cufundate în beznă. În urmă cu 100 de ani, centrul Dumitreștiului era iluminat cu felinare cu gaz, fiecare comerciant având obligația să le întrețină pe cele din imediata apropiere a proprietății sale. Consider că bezna în care circulăm pe drumurile publice este de natură să ne arunce cu sute de ani în urmă, riscul pentru producerea actelor infracționale crescând considerabil în acest timp”, a declarat Marian Găloiu, din Dumitrești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?