Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Mandate de arestare în lipsă


Procurorii vrânceni au solicitat judecătorilor eliberarea de mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele altor persoane suspectate că ar face parte din grupul infracțional specializat în fraudarea firmelor de leasing. Cererea procurorilor urmează a fi analizată în cursul zilei de luni.
Reamintim că aproximativ 20 de persoane sunt suspectate că au fraudat mai multe firme de leasing, prejudiciul creat fiind de aproximativ 650 mii euro. Până în acest moment, anchetatorii au reținut două persoane. Primul care a căzut în plasa anchetatorilor a fost un inspector de asigurări, fost polițist. Acesta a fost dus miercuri în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au respins cererea procurorilor. Acum, bărbatul este cercetat în stare de libertate. Cel   de-al doilea suspect, Ion Lăptaru, din Homocea, a ajuns joi seara, în fața magistraților și a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Anchetatorii spun că din această grupare ar face parte aproximativ 20 de persoane, iar li-derul ar fi un om de afaceri vrâncean, care momentan nu este de găsit. Membrii grupării sunt suspectați de constituire de grup infracțio-nal, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală, dar și fals și uz de fals. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării, prin intermediul unui inspector de leasing care lucra la una dintre societățile de asi-gurări păgubite, ar fi întocmit documente în fals. Cu acestea, mai multe persoane ar fi beneficiat de finanțare pentru achiziționarea de la firme fictive de echipamente și utilaje industriale, respectiv sisteme de climatizare industriale, excavatoare ori utilaje de industrie alimentară. Potrivit anchetatorilor, firmele fictive erau reprezentate inclusiv de membri ai grupării infracționale. În realitate societățile respective nu dețineau niciun echipament sau utilaj industrial. Finanțarea o primeau de la firma de asigurări, iar banii și-i însușeau. Pentru ca totul să pară legal, membrii grupării au ajuns chiar să plătească și câteva rate. Cele mai multe rate achitate au fost în număr de 14, apoi plățile au în-cetat. Anchetatorii spun că gruparea ar fi fost înființată de un om de afaceri vrâncean, Dan Adrian Lazăr, care ar deține două societăți comerciale, una având ca domeniu de activitate construcțiile civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?