Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Românii muncesc cel mai mult dintre europeni


Criza care a lovit România în ultimii doi ani și teama de a nu-și pierde locul de muncă îi fac pe români să-și petreacă din ce în ce mai multe ore la serviciu. Astfel, potrivit unui raport al Eurofound, un sfert dintre români au muncit foarte des în timpul liber în ultimul an, acesta fiind cel mai mare procent din toate țările europene.
Peste 40% dintre lucrătorii din România se mai plâng și de faptul că muncesc mai mult de 40 de ore pe săptămână, în timp ce doar 15% spun că s-ar descurca din punct de vedere financiar dacă ar fi bolnavi și ar trebui să lipsească mai mult timp de la serviciu.
Potrivit rezultatelor unui raport realizat de Eurofound, peste 40% dintre români spun că lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână, procentul fiind mai mare doar în Grecia (45%) și în Cehia (41%). La aceeași întrebare au răspuns afirmativ doar 13% dintre finlandezi, 16% dintre francezi și 17% dintre belgieni și norvegieni. Totodată, unul din cinci suedezi sau germani au spus că sunt nevoiți să muncească mai mult de 40 de ore pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?