Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Închisoare pentru furtul plăcuţelor reflectorizante


Plăcuțele reflectorizante montate pe glisierele metalice de-a lungul DN 2D dispar una câte una. Ceea ce nu știu cei care le sustrag este că această faptă consituie infracțiune și se pedepsește aspru. Cei care le fură sau le distrug pot ajunge după gratii, și nu pentru o lună ori două, ci chiar doi ani. Cazurile semnalate cu privire la dispariția acestor plăcuțe reflectorizante au fost destul de dese, iar polițiștii au reușit, până acum, identificarea unui adolescent care a furat mai multe astfel de elemente.
Pe 17 noiembrie, în urma activităților de verificare, polițiștii din cadrul Poliției Comunale Tulnici și cei ai Postului de Poliție Bârsești l-au identificat pe M. C., de 15 ani, din Bârsești, care a sustras astfel de elemente reflectorizante amplasate la kilometrul 50 pe DN 2D, ulterior montându-le pe căruța bunicului său. „Având în vedere că în ultima perioadă au fost semnalate cazuri în care diferite persoane au sustras elemente reflectorizante montate pe glisierele metalice amplasate pe DN 2D, drum reabilitat recent, atragem atenția că aceste elemente fac parte din amenajarea rutieră pentru siguranța circulației pe drumurile publice. În consecință, sustragerea unor astfel de elemente reflectorizante constituie infracțiune și este pedepsită cu închisoare de la șase luni la doi ani sau cu amendă conform articolului 92 alineatul 1 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice”, a declarat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
De asemenea, polițiștii atenționează cetățenii să nu treacă cu vederea dacă văd persoane care comit astfel de fapte și să anunțe poliția la numărul unic de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?