Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

BMW pregăteşte lansarea lui X7


Cererea pentru vehicule premium de mari dimensiuni, înregistrată pe piața din China, îi face pe bavarezi să se gândească la renașterea proiectului X7, un SUV poziționat în segment cu Mercedes GL.
Zvonurile despre un posibil SUV de mari dimensiuni în gama BMW nu sunt o noutate, presa speculând deja pe marginea acestui subiect în urmă cu mai mulți ani. Informațiile revin în actualitate după o declarație oficială, care confirmă practic intențiile bavarezilor pentru lansarea unui rival al actualului Mercedes GL. Friedrich Eichiner, directorul financiar BMW, a declarat că se ia în calcul renașterea proiectului botezat de presă X7, anulat în 2008 din cauza unor probleme financiare generate de criza economică accentuată. În condițiile pieței mondiale actuale, care ma-nifestă o cerere intensă pentru vehicule premium de mari dimensiuni, cum este China, BMW intenționează să acorde atenție proiectului care urmărește lansarea unui frate mai mare pentru X5. Germanii speră de asemenea și într-o revigorare rapidă a pieței din Statele Unite, acolo unde publicul este obișnuit cu SUV-uri de mari dimensiuni. Dacă va ajunge pe linia de asamblare, X7 va fi vândut cu siguranță și pe piețe importante ca Rusia și Germania, acolo unde BMW înregistrează de asemenea o cerere importantă. Viitorul X7 va completa gama de vehicule cu apetit pentru off-road a constructorului german, compusă în acest moment din X1, X3, X5 și X6. Modelul va adopta dimensiuni generoase, urmând să măsoare cu 30 de centimetri mai mult decât X5, ceea ce se traduce într-o lungime care depășește 5 metri. În aceste condiții va fi ușor ca habitaclul să fie adaptat pentru șapte pasageri, ca și în cazul rivalului Mercedes GL.
Din punct de vedere tehnic, X7 va prelua componente de la actualul Seria 7, printre care foarte probabil și trenul de rulare hibrid, care va da naștere versiunii ActiveHybrid X7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?