Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Liviu Nica a fost pentru ultima oară la sediul ISU


Trupul neînsuflețit al pompierului decedat marți în timpul serviciului, a fost ridicat ieri de la morgă. Înainte de a pleca spre casa părintească din localitatea Coroteni, comuna Slobozia Bradului, sicriul în care se afla Liviu Nica a fost depus pentru câteva zeci de minute în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), unde colegii și-au luat rămas bun. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Coroteni.

Pompierii vrânceni și-au luat, ieri, rămas bun de la colegul lor Liviu Nica. Sicriul cu trupul neînsuflețit al plutonierului major a fost ridicat ieri de la morgă, iar înainte de a pleca spre casa părintească din satul Coroteni, comuna Slobozia Bradului, a fost depus pentru câteva zeci de minute în curtea ISU. După slujba religioasă, oficiată de preotul unității, colegii au lăsat câte o floare la căpătâiul fostului coleg și și-au luat rămas bun de la el. Familia și colegii pompierului nu și-au putut stăpâni lacrimile pe toată durata slujbei. În aplauze și sunete de sirenă, mașina ce purta trupul neînsuflețit al plutonierului major Liviu Nica a plecat spre comuna Slobozia Bradului, acolo unde sâmbătă va avea loc înmormântarea.
Liviu Nica a decedat marți, în timp ce se afla la serviciu. Pompierul s-a prăbușit din senin în fața colegilor săi, care au încercat să-i acorde primul ajutor și apoi l-au transportat la spital. Din păcate, nimic nu l-a mai putut readuce la viață pe „bărbatul brav”, așa cum îi spun colegii. Nici dușurile cu oxigen, nici resuscitările încercate de colegi și medici nu au putut să schimbe finalul tragic.
„Subofițerul a fost devotat muncii sale, cu o educație morală deosebită, iubit și apreciat de întreg colectivul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny» al județului Vrancea. S-a dedicat trup și suflet îndeplinirii misiunilor specifice de salvare a vieții oamenilor și a bunurilor materiale”, se arată într-un comunicat de presă al ISU. Este pentru prima dată când un angajat moare chiar în curtea ISU. „Nu s-a mai întâmplat niciodată ca un angajat să moară în curtea unității. Au mai fost astfel de momente nefericite, dar în timpul misiunilor. Deocamdată nu știm cu exactitate care a fost cauza morții. Nu a avut niciodată probleme de sănătate și era și un bun sportiv. Vom sprijini familia cu tot ce putem și deja am început să strângem bani de la toate subunitățile. Suma pe care o vom aduna o vom da familiei”, a spus colonel doctor Jănică Bordeanu. Colegii îndurerați transmit familiei greu încercate sincere condoleanțe. „Fie ca Dumnezeu să-i călăuzească pașii către lumină și să-i odihnească sufletul mare!”, spun aceștia. Până în ziua înmormântării, la căpătâiul lui Liviu Nica vor sta, alături de familie, și colegii de serviciu.

Ar fi împlinit 38 de ani

Peste o lună, pompierul Liviu Nica ar fi trebuit să împlinească 38 de ani. Subofițerul s-a născut pe 10 decembrie 1972 în localitatea Deva, județul Hunedoara. După absolvirea Liceului Teoretic „Åžtefan cel Mare” din localitatea Râmnicu Sărat satisface stagiul militar în cadrul Grupului de Pompieri Brașov, la subunitatea Predeal, și apoi a urmat cursurile Åžcolii de Gradați la Subunitatea Făgăraș, unde a fost înaintat la gradul de sergent, după care a urmat cursurile Colegiului Psihopedagogic de Institutori/Învățători „Åžtefan cel Mare” din Focșani. Pe 1 noiembrie 2006 a fost încadrat ca subofițer operativ principal, servant la Detașamentul de Pompieri Focșani.
Era căsătorit și avea o fetiță de 6 ani și jumătate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?