Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Cresc datoriile firmelor la bugetul de stat


Restanțele firmelor vrâncene la bugetul general consolidat au crescut, la sfârșitul lunii septembrie, până la 44,67 milioane lei, cu circa 600 mii lei mai mult față de sfârșitul lunii iunie. La acea dată, datoriile la bugetul de stat s-au ridicat la 44 milioane lei, arată o situație statistică a Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Vrancea.
Datornicii la bugetul general consolidat au fost deja publicați pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Situația cuprinde datoriile înregistrate de firmele vrâncene la 30 septembrie 2010.
Odată cu valoarea restanțelor a crescut și numărul firmelor cu datorii la bugetul statului. Situația este dramatică, fiind de circa trei ori mai multe firme cu datorii decât anul trecut.
Conform reprezentanților DGFP, cele mai mari sume restante se înregistrează la bugetul de stat unde 2.550 de firme mici și mijlocii, cu 74 mai multe decât în iunie, au obligații restante de 22,8 milioane lei, cu aproape un milion mai puțin față de sfârșitul lunii iunie. Restanțe mari se înregistrează către bugetul asigurărilor sociale de stat unde 1.252 de firme mici și mijlocii au restanțe de 16,4 milioane lei. În acest caz a scăzut numărul firmelor cu restanțe dar suma datorată a crescut cu aproape un mi-lion lei.
„Obligațiile la bugetul fondului asigurărilor de sănătate sunt de 4,80 milioane lei și provin de la 1.093 contribuabili mijlocii și mici. Pentru obligațiile față de bugetul asi-gurărilor de șomaj au fost publicați 691 contribuabili mici și mijlocii care înregistrează obligații restante de 0,63 milioane lei”, au precizat reprezentanții DGFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?