Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Paradă de costume eco


Elevii clasei a IX-a B, de la Grupul Åžcolar Agricol din Odobești, au reușit să obțină locul I în cadrul unui concurs vestimentar cu accente eco.
Elevii Grupului Åžcolar Agricol din Odobești au demonstrat că au ca-lități de designeri vestimentari și au confecționat haine din materiale reciclabile. Activitatea inedită a elevilor a fost organizată în cadrul proiectului eco „Salvați Pământul, Oameni!”, inițiat de profesoara de Limbă și Literatura Română Mirela Filip, în scopul de a-i ajuta pe elevi să învețe importanța reciclării, dar mai ales să conștientizeze cât de valoroase pot fi deșeurile pe care le aruncăm la gunoi. Elevii au confecționat ținute doar din materiale reciclabile, pe care le-au expus apoi în cadrul unui concurs între clase.
Ideea concursului a aparținut președintelui Consiliului Åžcolar al Elevilor, Sorin Liciu, de la clasa a X-a B. Å¢inutele create de elevi au fost ingenioase, ceea ce a făcut ca misiunea juriului să fie foarte dificilă. Câștigătorii ineditei competiții sunt designerii clasei a IX-a B, care au „croit” o rochie elegantă de mireasă și o alta pentru domnișoara de onoare, ambele în stilul retro. Locul al II-lea a revenit elevilor clasei a XII-a D, iar locul al   III-lea a fost câștigat de pricepuții designeri vestimentari ai clasei   a XI-a B. Liceenii au fost îndrumați în realizarea costumelor de către profesoara Gabriela Marin. „Proiectul își propune să-i determine pe elevi să conștientizeze importanța refolosirii materialelor pentru a salva resursele naturale”, a subliniat inițiatoarea proiectului, Mirela Filip, cadru didactic la Grupul Åžcolar Agricol din Odobești.
De asemenea, profesoara mai derulează în paralel și un alt proiect educațional.
Este vorba de „Cercul de limba și literatura română”, la care participă o dată pe săptămână elevi din unitatea de învățământ odobeșteană.
Profesoara, care a fost purtător de cuvânt al Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea și a lucrat și în presă, se gândește serios să înființeze un post de radio pentru liceeni.
Ideea se află încă la stadiul de proiect, însă în scurt timp adolescenții odobeșteni ar putea transmite pulsul Grupului Åžcolar la postul de radio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?