Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Academicianul Valeriu D. Cotea la Focşani


Renumitul academician Valeriu D. Cotea este așteptat, astăzi, la Focșani pentru a participa la activitatea prilejuită de „Zilele Colegiului Tehnic «Valeriu D. Cotea»”. Reprezentanții Colegiului focșănean au pregătit numeroase activități în cinstea oaspetelui lor de seamă. Vor fi organizate numeroase expoziții foto, precum și o expoziție de produse alimentare tradiționale dar și o altă expoziție în care vor fi prezentate ustensilele tradiționale utilizate în pregătirea preparatelor culinare.
În cadrul activităților prilejuite de Zilele Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” vor fi organizate dezbateri cu elevii la clasă și va fi inițiat un ambițios proiect educațional. Academicianul Valeriu D. Cotea a împlinit, în primăvara acestui an, 84 de ani și este cunoscut drept unul dintre cei mai importanți oenologi ai României.
În calitate de cercetător, colaborează cu școli cu profil oenologic din multe țări, printre care cele din Narbonne, Bordeaux, Montpellier, Dijon, Berlin, Geissenheim, Neustadt, Piacenza, Asti, Porto, Lisabona. A înființat și conduce Centrul de Cercetări pentru Oenologie de pe lângă Academia Română, cu sediul la Iași iar din 7 noiembrie 2008 numele academicianului a fost preluat de către Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani, care l-a desemnat ca mentor. „În cadrul zilelor școlii vor fi organizate trei expoziții iar în trei clase vor avea loc ore deschise la diferite domenii. Va fi prezent și academicianul Valeriu D. Cotea la o întâlnire cu elevi și profesori. Seara, elevii se vor distra la Balul bobocilor ce va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor”, a declarat Florin Iamandei directorul Colegiului „Tehnic Valeriu D.Cotea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?