Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Rezultatele pentru toţi membrii aleşi în CSM


Consiliul Superior al Magistraturii a centralizat, ieri seară, rezultatele alegerilor pentru viitorii membri ai CSM din partea magistraților. Din datele comunicate de Comitetul Electoral Permanent, după centralizarea rezultatelor din duplicatele proceselor verbale, rezultă că din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost aleși Lidia Bărbulescu – 69 voturi și Mircea Bucurel Aron – 62 voturi. Judecătoarea Gabriela Victoria Bîrsan, cu 51 de voturi, a pierdut lupta electorală.

Cele trei locuri pentru judecătorii candidați din partea curților de apel au fost adjudecate de Dan Lupașcu (CA București) – 461 voturi, Alexandru Åžerban (CA Brașov) – 383 voturi și Horațius Dumbravă (CA Tg. Mureș) – 313 voturi.
Rezultatul centralizării voturilor pentru reprezentantul tribunalelor îl dă câștigător pe Adrian Toni Neacșu, de la Tribunalul Vrancea cu 331 voturi.
Procuror George Bălan de la PCA București a fost ales cu 90 voturi ca reprezentant în CSM din partea parchetelor de pe lângă curțile de apel.
Adunările generale ale procurorilor de la parchete de pe lângă tribunale au ales-o pe Oana Schmidt Haineală de la PT Brașov, ca reprezentant în CSM care a obținut 153 voturi.
Din partea parchetelor de pe lângă judecătorii intră în CSM procurorul Dan Chiujdea de la PJ Sectorul 1 București care a obți-nut 607 voturi, pierzând cursa Andreea Cardașol cu 328 voturi.
CSM arată că situația voturilor pentru candidații din partea judecătoriilor va fi definitivată după repetarea alegerilor la judecătoriile din circumscripția Tribunalelor București, Caraș – Severin și Sălaj, unde nu s-a întrunit cvorumul necesar validării. Noile adunări generale la judecătoriile din circumscripția tribunalelor anterior menționate vor avea loc în data de 5 noiembrie, ora 13,00.
Potrivit calendarului, pot fi formulate contestații cu privire la procedura de alegeri, care se soluționează de către Plen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?