Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Faliment pentru City Mall Bucureşti


Victoria Holding, care deține City Mall București, a cerut vineri insolvența în instanță, după ce acționarii firmei au anunțat că au dificultăți în rambursarea unui credit de 40 de mi-lioane de euro contractat de la Bank Austria. Termenul de judecată a dosarului a fost marți, 2 noiembrie.
Victoria Holdings, prin care fondul australian de investiții APN European Retail Trust deține City Mall din București, a anunțat în octombrie că are dificultăți în a rambursa o datorie de 40 milioane de euro către Bank Austria, scadentă în noiembrie, și că renegociază termenii contractului de cre-dit.
Fondul de investiții trebuie să ramburseze în noiembrie 40 milioane de euro dintr-un credit de la Bank Austria (divizia austriacă a UniCredit). APN European Retail Trust a cumpărat în 2006 Mall-ul cu 103,5 milioane de euro.
„Anumiți termeni din contractul de împrumut au fost încălcați. În consecință creditul este în default (incapacitate de plată, n.r.)”, se arată într-un raport al APN.
Centrul comercial a fost evaluat la jumătatea anului la 35,4 milioane de euro, în condițiile în care în iunie 2009 valoarea City Mall era stabilită la 51,6 mi-lioane de euro, ceea ce înseamnă o depreciere de 31% într-un an. Față de prețul de achiziție, din 2006, City Mall a pierdut 66% din valoare.
Fondul australian APN European Retail Trust a obținut în primele șase luni venituri din închirierea centrului comercial City Mall din București de doar 308.000 euro, de peste zece ori mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?